19.09.2013 – hitland – 6,5 km

**19.09.2013 – hitland – 6,5 km**

Vandaag begon mijn rondje een beetje vreemd. Ik was niet alleen moe, maar voelde me ook enorm opgeblazen. Toen ik me omkleedde, voelde mijn tight strak en vroeg ik me af hoe ik in hemelsnaam zo ineens een worstje geworden was. Merkwaardig. Maar goed, ik wilde toch op pad, dus dan maar als worstje.

Toen ik uit de auto stapte, viel mijn oog op mijn knie waar ineens geen klein gaatje te zien was. Verrek, ik had een S tight aangetrokken in plaats van de normale M. Nou zit die S tight op zich ook wel OK, maar als je je niet realiseert dat je een kleinere maat aanhebt, begin je toch even te twijfelen aan je eigen Michelinmannetje gehalte.

Het regende ook deze keer weer, en ik was wederom blij met de rain sleeves. Prima koop, heeft het geld al lang opgebracht.
Ik had eigenlijk geen idee wat ik wilde lopen vandaag. Eigenlijk niks, maar dan in ieder geval rustig aan, op weg naar de reis morgen en de langere loop komend weekend. Ik ben ook ontzettend moe, dus het zouden op zich een beetje junk miles worden vandaag.

Rustig gestart en het valt me op dat ik dan maar heel slecht op gang kom. Ik blijf dan hangen in een soort slow motion run. Na 2000 mtr had ik dat dus wel gezien, want het was langzaam maar hartstikke vermoeiend. Zo dus niet verder dan maar. Dan maar een intermezzo wat sneller en ik ging lekker op weg om vervolgens vast te lopen op drie honden die keihard blaffend op me af kwamen rennen. Hup weg tijd en ik klok af op een schamele 5.27 min/km op deze lap. Jammer maar helaas, tegen die honden kan ik weinig doen. Even 100 mtr pauze dan maar en omdraaien om nog eens te proberen zonder die honden. Deze keer ging het beter want ondanks de harde tegenwind liep ik nu op 5.07 min/km dus dat was alweer wat sneller. Weer 100 mtr pauze en daarna rustig tegen de harde wind in terug gehobbeld op 6 min/km.

Het was weliswaar kort, maar toch wel leuk op deze manier. Nu alles inpakken voor de trip morgen. De routes zijn naar de Garmin geladen en geprint, de navigatie is ook klaar voor de UK. Alleen nog even controleren of de andere laptop ook wil communiceren met de Garmin(s) en dan is dat ook weer klaar.

Op naar de volgende run.

Gegevens:

* totaal 6,5 km
* temp 14 – regen
* HF niet gemeten

september 117 km – 2013 totaal 1.425 km