15.09.2013 – assignment 13: 12×800 mtr – totaal 18 km

**15.09.2013 – assignment 13: 12×800 mtr – totaal 18 km**

Vandaag niet mijn favoriete training gezien het weer en de vorige keer. Enkele weken geleden kon ik immers de 10×800 niet volmaken vanwege de warmte en maakte ik de laatste 2 laps af met een 400-tje. De keer daarvoor had ik eerst een valse start en brak ik de training af, om de dag daarna alsnog de hele training te volbrengen. Vandaag moest het dus gebeuren: gewoon de hele training afmaken. Ik besloot dus het tempo relatief rustig te houden en dat moest ook wel gezien de harde wind die ik steeds op de terugweg had. Dat loopt dus niet erg lekker, want op de heenweg moet je je dan als het ware ‘inhouden’ terwijl je op de terugweg tegen de wind in moet vechten. Dat vermoeit eigenlijk dubbel. Terwijl ik zit te tikken, vraag ik me af waarom ik niet dwars op de wind ben gaan lopen, zoals ik toevallig ook de vorige keer met de 12×800 training (in maart) deed. Wat achterlijk eigenlijk. Overigens was het toen maar 2 graden en dat is voor mij een stuk lekkerder dan vandaag met een warm zonnetje er ook nog eens bij. Wat had ik een droge bek halverwege! Ook raakte de brandstoftank langzaam wel leeg omdat ik zo laat begonnen was vandaag.

Nou ja, hoe het ook zij, de training heb ik deze keer wel gewoon volbracht, zij het net iets langzamer dan gehoopt maar wel redelijk constant. Dat is alweer iets. Volgend weekend nog een 12 km duurloopje en de week daarna moet het dan maar gebeuren. Ik ben benieuwd. Deze trainingsweken hebben voor het eerst zowel uitbreiding van de duur als tempolopen gecombineerd en dat is best zwaar eigenlijk. Maar goed, al doende leert.

Gegevens:

* totaal 18,4 km
* temp 17 – harde wind
* HF niet gemeten

september 102 km – 2013 totaal 1.410 km

3 gedachten over “15.09.2013 – assignment 13: 12×800 mtr – totaal 18 km

 1. EnerGize

  Heej Max, waarom moet je je inhouden als je wind mee hebt? Ik begrijp dat je een bepaald beoogd tempo loopt maar je kan dan, denk ik, beter uitgaan van het gemiddelde van de 2 800-tjes die op hetzelfde tempo zouden moeten. Nu moet je 2x geforceerd lopen.

 2. max

  @ EnerGize: Nee, een gemiddelde werkt niet echt op de 800-tjes. Er zat natuurlijk al een seconde of 3 verschil tussen de heen en terugweg vanwege de wind en dat is genoeg. Het heeft geen zin om heel hard te gaan lopen op een lap met wind in de rug, want je raakt er extra vermoeid door met het risico dat je je toch kapot loopt (ondanks wind tegen). 12×800 is best zwaar dus opbouw belangrijk. Ook al voelt het makkelijk, je loopt al snel dan te hard. Plus een stukje tempogevoel. Kan ook geen kwaad.

  Jij alweer aan het lopen?

 3. EnerGize

  Tempogevoel is zeker belangrijk :-). Blijft toch altijd lastig om goed om te gaan met de elementen. Ik kan nu zelf een minuut of 40 lopen. Doe ik gezellig met Evy ;-). Succes!!

Reacties plaatsen niet mogelijk.