01.08.2013 – hitland – 7 km

**01.08.2013 – hitland – 7 km**

Vandaag een kort maar intensief rondje getraind. Helaas was het erg warm omdat ik te laat was vertrokken en toen woef het moeilijk kreeg onderweg, ben ik dus teruggekeerd. Dan maar wat korter vandaag. Door een discussie op Twitter over de Asics Gel-lyte 33-2 besloot ik vandaag weer eens dat model aan te trekken. Ik kocht die schoenen in mei als mogelijke vervanger voor de Pure Flow die wel erg kort meegaan. Door omstandigheden heb ik toen maar 19 km op de schoen gelopen en had ik ze daarna niet meer aangetrokken. Op de review pagina staat de eerste review die later aangevuld zal worden wanneer ik meer kilometers heb gemaakt op de schoen.

Verder ging de ronde vandaag prima. Ik gebruikte de metronoom op 177, lette op mijn houding en ademhaling en eigenlijk ging het vrij gemakkelijk allemaal ondanks het warme weer. Ik heb geen idee of de schoenen daar iets aan bijdroegen, maar aangezien ik de laatste trainingen erg op mijn voeten en op de afwikkeling let, merkte ik dat het nu allemaal vrij gemakkelijk ging. In theorie zouden de schoenen met ‘fluid axis technology’ daar inderdaad een positieve bijdrage aan moeten leveren maar eerlijk gezegd vind ik vooral dat je geen ‘last’ van een schoen moet hebben, zodat je gewoon lekker kunt lopen. Of die schoen nu 0 of 6 mm heel to toe drop heeft. Maar lees mijn eerste indrukken op de site en probeer ze zelf.

Ik was tevreden over het rondje van vandaag hoewel het veel te kort was. Maar als je met een hond loopt, heb je ook de verantwoordelijkheid dat zij zich goed voelt en ze had het duidelijk ineens erg warm. Op naar de volgende ronde (en dan dus weer iets eerder op pad)

Gegevens:

* totaal 6,8 km
* temp 22
* HF gem niet gemeten
* cadans: met metronoom op 177
* ademhaling: 2/4

augustus 7 km – 2013 totaal 1.188 km