14.06.2013 – sandpit – 6 km

**14.06.2013 – sandpit – 6 km**

Vandaag het laatste rondje hier in Schotland. Ik ga het erg missen want de lucht is geweldig, zo schoon. Heel anders dan in Nederland maar we zullen zien. Ik ben vast weer sterker geworden van alle klimmetjes hier en ik ga vol goede moed en zin op pad. Het is geen geweldig weer maar de temperatuur is prima.

Ik maak snel even twee kiekjes voor de start want ik wil dit korte rondje weer even ‘racen’ en kan dan dus geen foto’s meer maken.

klik voor groot

Na de foto’s ga ik op pad. Even warm draaien en dan starten! Ik ben erg benieuwd hoe het deze keer gaat, het mag wel een beetje moeilijker, maar ik moet niet vetrgeten dat ik al 5 dagen achter elkaar heb gelopen en al meer dan 60 km liep deze week. Woef vindt het allemaal prachtig en hobbelt moedig met mee mee. Af en toe moet ze zelfs in galop als ze even achter blijft en ik vrolijk door tuf. De heuvel kom ik zonder problemen op maar het is wel tamelijk warm. Dan mag ik naar beneden en ik ga eens kijken of ik alweer wat sneller kan en durf. Gezien de ‘tussentijd’ bij de ‘top’ van de klim, zou het sneller moeten kunnen dan vorige week (wat al een PB was op dit traject). Ik ren en ren. Ik kijk waar ik mijn voeten neerzet, hou mijn armen een beetje van het lichaam af en kijk goed vooruit waar ik mijn voeten neer kan zetten zonder te glijden over die akelige stenen. Het gaat best snel en later zal ik zien dat ik behoorlijk wat sneller ben gegaan dan de vorige keer.

Ik klok weer op precies hetzelfde punt af en ja! Zowaar 3 sec/km sneller dan de vorige week en dat na 5 dagen achtereen lopen, klimmen en dalen. Ik ben tevreden. Nu een rustige week qua lopen inplannen om het lichaam weer te laten herstellen.

Omdat woef zo snel mee moest lopen en minder tijd had om even te plassen, besluit ik nog even een stukje het bos in te wandelen en de laatste foto’s te maken. Dat vindt woef wel wat en ze slooft zich vreselijk uit met haar takje!

klik voor groot

Gegevens:

* totaal 6 km
* temp 13

juni 106 km – 2013 totaal 966 km