11.06.2013 – sandpit – 6 km

**11.06.2013 – sandpit – 6 km**

Vandaag even een kort en snel rondje. Dit rondje koos ik de vorige keer ook als korte temporonde. Dat zou je niet zeggen met het hoogteprofiel maar het is een prima training. Stukje vlak, stukje klimmen, stukje dalen en dan even op en neer op vervolgens flink te dalen en snelheid te maken. Goede training, ademhaling en voetenwerk!

Ik had deze keer mijn sleeves aan en een korte mouwen shirtje. Ik moet op zoek naar dunnere sleeves voor de armen, want deze houden regen tegen maar zijn veel te warm. Maar goed, voor het kleine rondje was het allemaal prima te doen. Vanwege het weer koos ik toch maar voor de MT10 en dat liep prima. Deze keer nergens last van dus wie het begrijpt mag het zeggen. Maar ik doe ook braaf oefeningen, rommel met mijn balletje en doe dus wel mijn best.

Omdat ik alleen wilde trainen en niet voor een fotosessie op pad ging, alleen foto’s aan het begin van de route gemaakt voordat ik begon. Overigens zag ik een eekhoorn toen ik aan kwam rijden en dat was leuk. Mooie rooie pluimstaart!

klik voor groot

Na de foto op pad. Even warm lopen en daarna gestart. Ik was benieuwd hoe ik het deze keer zou doen, want de vorige keer wilde ik ook een beetje op tempo lopen maar viel het niet mee. Maar nu vol goede moed op pad. Goed op de ademhaling letten en het mocht deze keer wel zwaar voelen!

Woef hobbelde vrolijk mee. Voor haar maakt het weinig uit of we nu met 5 min/km of 8 min/km rommelen door de bossen!

Maar het ging prima. Op en neer liep de weg, maar het rook heerlijk en de lucht is hier super. Links en rechts bomen, vers gekapte bomen die lekker ruiken en een watertje. Zalig! Ook het klimmen ging prima, het allerlaatste stukje voelde een beetje zwaar maar ik kwam er gewoon! Natuurlijk maakt het uit dat je de route kent en precies weet hoe lang het nog duurt, maar dan nog. Het ging lekker. Ik kwam met een gemiddelde pace boven gelijk aan de gemiddelde pace over het geheel van de vorige keer, dus ik wist al dat ik veel sneller zou zijn dit jaar na de daling die nog zou gaan komen.

En lekker ging het! Goed opletten waar je je voeten neerzet, vooruit kijken, kijken naar rollende steentjes. Harder en harder! En toen ineens een vrachtwagen vol met stammen achter me! Dat hhad ik nou niet eerder meegemaakt en ik baalde als een stekker. Snel de hond aan de kant, wagen voorbij laten gaan en weer op pad. Dat kost dan wel even moeite maar ik kwam redelijk goed weer op gang.

Nog even uitwandelen en een plaatje maken van de woef.

klik voor groot

Op naar de volgende ronde.

Gegevens:

* totaal 6 km
* temp 12

rondje in google earth openen

Eerst lekker klimmen dan lekker dalen!

juni 75 km – 2013 totaal 936 km