30.04.2013 – hitland – 8,5 km

**30.04.2013 – hitland – 8,5 km**

Vandaag een rustig rondje na de MM van afgelopen zondag. Het is nog niet erg warm, dus vandaag maar een extra vest aan om alvast een beetje op te warmen en te wennen. Op die manier zal mijn hartslag vanzelf alvast een beetje hoger worden. Goede training voor de marathon eind mei, wanneer het vast warm zal zijn.

Liep ik de MM op de Pure Flows, vandaag natuurlijk weer op de Pure Cadence omdat dat de schoen is die ik tijdens de marathon zal gaan dragen. De lange duurlopen deed ik immers ook vooral op deze schoen, zeker na de valpartij van enkele weken geleden toen ik pijn had nog. Iets meer ‘demping’ is dan wel handig (dacht ik toen).

De run ging prima, alleen had ik het vreselijk aan de stok met een hondeneigenaar die het ‘erbij vond horen’ dat ik bijna over zijn hond(en) struikelde. Nee dus, dat hoort er helemaal niet bij. Dat was nog niet het enige, want daarna kreeg ik een hijgende tientonner achter me aan die met geen stok was weg te slaan bij Ztje. De vorige keer dat het gebeurde kon ik het nog billijken, want toen was Ztje nog loops en rook ze lekker, nu niet meer. De eigenaar gaf geen kik en riep de hond ook niet. Bracht ik de vorige keer de hond terug (zonder dat ik een bedankje kreeg overigens), nu baalde ik zo van de opmerkingen van de man dat ik besloot door te lopen. De Labrador liep hijgend en puffend met me mee en ook al ging ik steeds harder lopen, de hond volgde braaf. Ik sloeg af naar links maar de dikkerd volgde nog steeds. Uiteindelijk kreeg ik zo de pest in dat ik alsnog ben teruggehobbeld naar de plaats waar de man rustig voortwandelde. Idioot toch?

Daarna de run afgemaakt en weer naar huis. Daar bleek een onaangename verrasssing. Bij inspectie van de schoenen bleek ineens een heel stuk van de zool weg te zijn. De zool ziet er verder qua slijtage nog prima uit, maar dit kan natuurlijk helemaal niet. Waar zwart hoort te zitten van de zool kijk ik nu op het zachte groene materiaal. Nou dat weer.

Ik was net mijn oude regeling nog aan het afronden met Brooks over de Pure Flow. Nu heb ik dus een Pure Cadence die na krap 237 km al niet draagbaar meer is. Ik geloof niet dat ik hier blij mee ben. Wat moet ik nu aan aanstaande zaterdag tijdens de lange run die als generale repetitie bedoeld was? Zucht.

Weer iets om op te lossen dus.

Gegevens:

* totaal 8,5 km
* temp 10 graden

april 164 km – 2013 totaal 704 km

2 gedachten over “30.04.2013 – hitland – 8,5 km

 1. Ton

  Hoi Max,

  Ziet er goed uit, die schoen. Wat me vooral opvalt is dat de hele schoen veel meer versleten lijkt dan de andere. Ook op dat blok ernaast is het profiel bijna weg en ook op de volgende blokken zie je een groot verschil. Het is net of ze van een verschillend paar zijn. Zeer vreemd.

  Dat van die honden(eigenaren) in Hitland verbaast me weer niets. Ik ben wel eens hard gevallen omdat een hond ineens overstak en de baasjes reageren alsof je moedwillig hun hondje pijn gedaan hebt. Ook eens bedreigd toen ik een schoppende beweging maakte naar een hond die net in mijn arm gebeten had.

  Het kan ook anders. In Hitland loopt ook regelmatig een slechtziende hond los waarbij het baasje iedereen waarschuwt. Prima toch?

 2. max

  Haha je bedoelt toch niet die bloedhond die iedereen omver loopt? Want daar heb ik ook nog wel leuke anekdotes over :-)

  Maar het is wel erg inderdaad met die mensen hoor :-( Echt vervelend. Daarom deed ik tijdens de MM de hond ook even in de auto, anders heb je helemaal dikke kans dat het misgaat en dat de training verpest wordt.

  Nu kwam ik alleen twee wandelaars tegen die ineens mij ‘kom op nou’ hoorden roepen tegen mezelf. Hahaha.

  ja die schoenen zijn echt raar. Maar misschien komt het door de lichtinval. Ze zien er namelijk verder best OK uit met normale slijtage voor een schoen die niet zo lang mee gaat. Maar dat rare stuk eraf…. Echt vervelend.

Reacties plaatsen niet mogelijk.