08.01.2013 – assignment 16: 6×800 – totaal 10,5 km

**08.01.2013 – assignment 16: 6×800 – totaal 10,5 km**

Vandaag de tweede assignment met 800-tjes. De vorige keer moest ik al heel erg zoeken naar een stukje weg dat redelijk vlak was, en vond dat na een kilometer of 5 pas in de Glen. Dat was natuurlijk helemaal niet vlak, maar vormde wel een mooie uitdaging voor me. Vandaag was de uitdaging niet alleen het vinden van een vlak stukje weg, maar ook een weg zonder al teveel plassen, want het heeft hier enorm geregend en de wegen liggen helemaal vol met diepe plassen. Maar na het inlopen vond ik uiteindelijk een stukje redelijke weg waar ik precies 800 meter tussen de plassen zou kunnen doen door de afslag naar een boerderij die kennelijk net de weg had laten vernieuwen.

Ik had opgekregen 2x in 4.40, 2x in 4.30 en 2x in 4.25. Dat had ik netjes in de Garmin gezet en vol goede zin ging ik op weg. Zonder Z-tje, want over de weg leek me niet echt feestelijk voor haar en op deze manier hoefde ik ook niet op te letten. Donderdag mag ze weer lekker mee zoals altijd en gaan we lekker over het strand naar Bamburgh!

Het eerste rondje bewust rustig aan en… precies in 4.40, de tweede ook in 4.40. Steeds zou het tweede lapje van de serie lastiger zijn omdat ik tegenwind zou hebben en een beetje omhoog zou moeten. Maar niks in vergelijking met Schotland. Het lopen ging prima, de derde ging in 4.31 en tot mijn verrassing (achteraf) ging de vierde, dus met tegenwind in 4.26. De laatste serie van 2 wilde ik dan wat sneller lopen en gingen ook sneller, nummer 5 in 4.12 en nummer 6 in 4.02. Jammer genoeg haalde ik net niet de laatste in 4 minuten, omdat ik alsnog door de grote plas aan het einde moest. Ik was niet helemaal goed uitgekomen helaas. Maar dat is niet erg, ik was tevreden en ben benieuwd naar de volgende reeks. Dat worden 8×800 en zo werken we naar 14×800 en dat zal best zwaar zijn denk ik.

Opvallend dat 5 en 6 veel beter gingen, maar ik zag onderweg wel de hartslag rond de 159 blijven hangen en dat is kennelijk echt een HR waarbij iets geks gebeurt. Lap 5 en 6 gingen als een speer, daar ging ook de HR gewoon omhoog. Merkwaardig.

Hoe het ook zij, de training voor vandaag zit er weer op. Dit was eigenlijk de weekend training van afgelopen weekend, maar na overleg mocht ik wel een beetje vrijer zijn in Schotland en heb ik deze dus even verschoven. Ik heb 119 km gelopen in Schotland en wel de assignments allemaal gedaan, maar iets teveel gelopen. Dus nu het schema opgepakt weer op de dinsdag zoals gebruikelijk, alleen met de weekend opdracht. Nu donderdag een rustige training en dan de 30-er aanstaand weekend weer. Vanaf nu begint het er toch allemaal langzaam aan op te lijken.

Gegevens:

* totaal 10,5 km
* temp 10

jan 53 km – 2013 totaal 53 km