intervaltraining

intervaltraining

Vandaag 11 km intervaltraining op de loopband. Gek idee dat ik vorig jaar rond deze tijd nog volop aan het ploeteren was op de lessen van Evy Start2Run op mijn MP3 spelertje. Dat lukte in het begin voor geen meter. Ik begon op de loopband ergens in september. Les 1 duurde weken, want de 3 minuten gingen echt niet. Uiteindelijk heb ik een paar keer het rondje gevisualiseerd en probeerde ik het een keer buiten. Het lukte! Heel traag maar verdomd, les 1 zat er op. Vanaf die tijd de smaak te pakken gekregen en doorgezet en begin december had ik alle lessen van Evy gedaan en kon ik 30 minuten aan een stuk lopen. Vanaf medio november ben ik buiten gaan lopen, omdat de loopband ineens kapot was. Maar mijn doel was natuurlijk ook om buiten te kunnen lopen dus dat kwam nog niet eens zo gek uit. Tegenwoordig gebruik ik de loopband vooralbij slecht weer en om te intervallen. Ik hou dan een schema aan van intervallen op 10, 11 en 12 km per uur. Grappig genoeg is de 10 km per uur nu een ‘lekker rustige tempo’ op de loopband. Buiten kom ik ook steeds dichter bij de 10 km per uur, als ik rustig doorloop. Aangezien ik vooral voor de langere afstanden ga, maakt de snelheid me niet echt veel uit. De sportarts waarschuwde immers dat blessures vooral op de loer liggen bij het trainen van snelheid. Ik neem dus ook aan dat het uiteindelijk allemaal wel sneller zal gaan, want dat laat de progressie van het afgelopen jaar immers ook al zien. Vond ik in Schotland vorig jaar de 7 minuten per kilometer al geweldig, nu komt de 6 minuten per kilometer dus steeds eigenlijk in zicht.

Nu even twee dagen rust want dinsdag ga ik in Hoch Sauerland lopen als het goed is. Voor deze maand zitten er alweer 114 km op de teller.