nieuwe schoenen 6

**nieuwe schoenen 6**

In de vervolg reeks ‘nieuwe schoenen’ vandaag dan deel 6. In april schreef ik nog aflevering 5 en nu dan aflevering 6. Overigens bevallen de Brooks Pure Flow heel erg goed. Ik liep daar inmiddels ruim 300 km op en wissel die nog wel eens af met een Asics (zoals de ds trainer of de ds racer). Het grote verschil tussen de Asics en de schoen die ik vandaag kocht of de Brooks, is het verschil tussen de ‘heel’ en de ‘toe’ die wel heel to toe drop wordt genoemd. De meeste schoenen hebben een verschil van 6 tot 10 mm of meer, zodat je al heel snel op de hiel landt. Ik ben nu eenmaal niet zo gewend om echt op de hak te landen en vind daarom de Brooks erg fijn lopen. Ik hoop dat ik nog beter kan werken aan de cadans met deze schoenen. In ieder geval is duidelijk dat schoenen steeds lichter worden en dat is prettig.

De schoen die ik vandaag kocht, de Saucony Kinvara 3 heeft – net zoals de Pure Flow van Brooks – 4 mm heel to toe drop. Ik krijg meestal de kriebels van Saucony omdat een Saucony schoen uit februari 2010 me een trombosebeen opleverde vanwege de hoge randen aan de enkelrand. Maar met deze zachte schoen is daar geen kans op. De rand is niet alleen laag, maar ook nog eens heel zacht. Ik ben dus benieuwd hoe dit zal lopen.

Een gedachte over “nieuwe schoenen 6

Reacties plaatsen niet mogelijk.