review: watersystemen handbottles Nathan

**review: watersystemen handbottles Nathan**

In november plaatste ik al eens een review van enkele watersystemen waaronder de handbottle van Nike. Een volledig overzicht staat overigens hier.

Omdat de Nike een beetje ging lekken en ik ook zag dat er nieuwere handbottles op de markt waren gekomen, besloot ik van Nathan de Quick Shot en de Quick Draw te proberen.

Quick Shot

Dit is een klein flesje met een inhoud van 300 ml. De handstrap is van mesh en kan worden aangepast aan de hand. Ik denk dat het flesje met een iets grotere hand dan de mijne nog lekkerder zit. Ik heb zelf vrij kleine handen met hele dunne vingers en ontdekte dat het flesje het beste zit als je de wijsvinger door het gat steekt en de rest gewoon op de hand houdt. Je voelt dat totaal niet dat je iets om de hand hebt zitten en je hoeft niets actief vast te houden. Ideaal dus. De dop is een ‘race cap’ die heel snel drinken toelaat. Je hoeft niets open te maken met de tanden, je kunt zo drinken. Je moet alleen even opletten als je iets uit een tas wilt pakken met het flesje op de hand. Je knijpt dan heel gemakkelijk in het flesje waardoor de inhoud er natuurlijk meteen uitspuit. Dat gebeurde mij in Londen toen ik in het startvak stond en nog even iets ergens uit wilde pakken. Er zit een ID kaartje in de houder rond het flesje en dat is ook nooit weg als je onderweg bent. Het flesje is verder goed te wassen en de houder kan eraf. Het flesje met houder weegt niets en je merkt tijdens het lopen absoluut niet dat je iets bij je hebt. Het schijnt dat de race cap eigenlijk ontwikkeld is voor gel en ik ben dus benieuwd of ik High 5 gel erin zou krijgen (en er weer uit natuurlijk). Dat wil ik nog wel eens proberen. Link op de _blank”>Nathan site

Aanrader!

Quick Draw

Een wat groter flesje als vervanger voor de Nike handbottle. De inhoud is 650 ml en dat is een aardige hoeveelheid. Ook bij dit flesje een prettige mesh strap waar de hand doorheen kan. Ook hier een waterproof ID kaartje in de houder rond het flesje en ook bij dit flesje kan de houder er gemakkelijk af zodat het flesje gewassen kan worden. Helaas geen race cap maar een gewone clipless dop waar ik nog steeds een beetje aan moet wennen. Maar plezieriger en vooral zachter dan de Nike dop die alleen maar uit hard plastic bestaat. Prettig is het kleine zakje op de houder waar een gelletje, telefoon of sleutels in past. Ook van dit flesje heb je geen last onderweg maar is natuurlijk aanzienlijk groter dan de Quick Shot. Voordelen ten opzichte van de Nike bottle zijn het zakje voor spulletjes en vooral het gemak waarmee de houder eraf kan om het flesje te wassen. Link naar de Nathan site

Aanrader

Een gedachte over “review: watersystemen handbottles Nathan

Reacties plaatsen niet mogelijk.