06.06.2012 – tussen training 4 – 10 x 400 IT2 (200) – totaal 10 km

**06.06.2012 – tussen training 4 – 10 x 400 IT2 (200) – totaal 10 km**

Vandaag weer een losse training in mijn twee rustweken tussen de HMs in. Afgelopen zondag een 5 km run gedaan in Haarlem, aanstaande zondag een 10 km run in Rotterdam. Vorig jaar deed ik speciaal een schema voor die run (mijn eerste schema destijds voor een run), nu doe ik de run dus op de training van de HM van Edinburgh aan het einde van de tweede (en laatste) rustweek. Ben benieuwd wat ik ervan terecht ga brengen dit jaar, want ik deed natuurlijk geen schema voor een snellere 10 km!

Vandaag dan 10 laps van 400 meter op IT2. Dat is dus niet zo, want deze laps doe ik altijd rond de 2″ en dat is helemaal niet mijn 5 km wedstrijd tempo maar nu ik al maanden die 400-tjes doe op dit tempo moet ik dat maar aanhouden.

Dat lukte redelijk goed, ook al luisterde ik teveel naar mijn horloge die ik had ingesteld op zones en natuurlijk pas met enige vertraging de snelheid en aanpassing doorgeeft. Vertragen geeft dus een iets langzamere eind tijd dan ik zou willen maar ik was tevreden aan het einde. Ik deed de afgelopen maanden geen enkele keer 10×400. Die zaten niet in het schema. Grappig genoeg deed ik vorig jaar een soort schema a la Klaas Lok voor de HM van Nottingham met 10×400 en hier Ik snap dat tempo van vorig jaar niet zo goed eigenlijk want het lijkt me veel te snel. Of loop ik nu te langzaam? Volgens mij niet. Ik zie grappig genoeg wel dat ik de interval laps op 83 doe, en nu loop ik die met de metronoom op 87 dus dat maakt nog al wat uit. Klaas Lok geeft zelfs bij een 10 km tijd van 55 minuten langzamer aan dan 2″ dus kan ik dat van vorig jaar niet echt verklaren eigenlijk. Ik zie wel dat ik de rust tijden heel anders deed vorig jaar en dat zou de verklaring kunnen zijn nu ik erover nadenk. Klaas Lok geeft voor de 400-tjes ook een pauze van 400 meter met 100 meter dribbelen, 200 meter wandelen en 100 meter dribbelen. Bij de training van vandaag heb ik alle pauzes van 200 meter gedribbeld en daarmee heb ik de verklaring voor de tijden van nu denk ik. Dezelfde tijden hou ik dus aan, maar een andere opbouw. Grappig.

Anyway de tijden van vandaag waren keurig en alles voelde verder goed. Het was ineens heel mooi weer geworden en uiteindelijk ben ik dus alsnog lekker buiten gaan lopen met Ztje (die overigens loops is en dus binnenkort niet meer mee kan).

Gegevens:

* totaal 10 km
* temp 20
* HR gemiddeld 157
* cadans 174 tijdens laps met metronoom

juni 23 km – 2012 totaal 1.036 km

Een gedachte over “06.06.2012 – tussen training 4 – 10 x 400 IT2 (200) – totaal 10 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.