01.06.2012 – tussen training 2 – 6 km DL – totaal 7,5 km

01.06.2012 – tussen training 2 – 6 km DL – totaal 7,5 km

Heerlijk is dat toch als je in de ochtend een lekker trainingsrondje al gedaan hebt en meteen verder kunt met alles. Het regende zachtjes en er was dus geen kip in het natuur gebied op wat vogels en fazanten na (die jonkies hebben!). Eerst lekker even warm gelopen en Ztje laten plassen en laten snuffelen en daarna rustig op pad gegaan. Eergisteren interval training gedaan als eerste training na de HM van Edinburgh, vandaag dan even rustig sukkelen, en zondag de Letterenloop in Haarlem. Die deed ik vorig jaar ook de dag na Renesse waar het erg warm was toen. Ik ben benieuwd of het dit jaar ook zachtjes zal regenen tijdens de Letterenloop. Ik vond dat wel zalig eigenlijk, net zoals vandaag en met de droge start op de ijsbaan sta je ook lekker droog te wachten op het startschot. Ideaal dus. Maar vanwege zondag dan vandaag dus even rustig aan en dat was erg lekker.

Even de metronoom aangezet op 172 maar al snel voelde ik dat dat wel ongeveer mijn eigen tempo nu is, ook tijdens een DL. Dat loopt fijn. Na 5,5 km dacht ik even dat ik iets voelde aan mijn knie, maar toen ik stopte was er niks aan de hand. Dat zou ook echt voor het eerst zijn, want ik heb nog nooit iets gehad (even afkloppen). Daarna de laatste 500 meter even op hogere cadans gedaan (zonder metronoom, alleen even zelf proberen) en kwam uit op 89 (dat is dus bijna 180) met een hogere snelheid (5.45 min/km). Maar ik moet daarvoor nog wel trainen op ademhaling, want dat vond ik lastig met die cadans op een lijn te krijgen. Komt tijd komt raad, het wordt vast nog wel eens wat.

Op naar de volgende run. Volgende week dan ook nog even rustig aan, zondag de 10K en dan 4 weken schema voor de British10K in Londen.

Gegevens:

* totaal 7,5 km
* temp 14

juni 7 km – 2012 totaal 1.021 km