19.05.2012 – week 11 dag 4 – 10 km DL + 4 VS – totaal 11,5 km

19.05.2012 – week 11 dag 4 – 10 km DL + 4 VS – totaal 11,5 km

Vandaag mijn eerste rondje in Schotland gelopen. Gisteren was het bar en boos toen we onderweg waren, maar vanmorgen was het droog en een zonnetje en wolken wisselden elkaar steeds af. Geen wind dus prima om te lopen. Natuurlijk had ik weer niet zo goed gekeken naar het hoogteprofiel, maar verrassend was het niet, want ik wist al dat het hier een beetje op en neer zou lopen. Maar het viel me ontzettend mee zo rond de cottage.

klik voor groot

Onderweg was het ontzettend mooi, zeker omdat de koolzaadvelden allemaal in bloei staan en prachtig geel van kleur zijn. Als het zonnetje er dan op schijnt is het erg fraai om te zien allemaal.

Omdat alles erg nat was en misschien modderig, had ik besloten om op mijn trabuco 14 te lopen en dat liep niet eens verkeerd ondanks dat het zware schoenen zijn. Deze keer geen metronoom mee voor onderweg, ik heb gewoon lekker gelopen, zo goed als het ging met deze weg en onderweg vooral genoten en lekker om me heen gekeken. De foto’s heb ik na de run gemaakt toen ik het rondje even met de auto deed. Op zich heb je dan wel hele andere punten waar je ineens gaat stoppen voor het uitzicht merkte ik.

Na enkele kilometers moest ik een Ford oversteken waar geen water meer stroomde toen ik de foto maakte, maar wel toen ik eroverheen moest. Ik heb dus het bruggetje links gekozen terwijl Ztje gewoon dwars door het water plensde. Zeker leuker dat het smalle bruggetje ofzo.

klik voor groot

Onderweg moest ik een paar keer op mijn papiertje kijken waar ik eigenlijk heen moest, maar ik ben uiteindelijk helemaal goed gelopen gelukkig.

Ergens na een kilometer of 8 zag Ztje ineens een grote haas over de weg hollen. Ze ging erachteraan, maar ik had niet in de gaten dat ze ook het weiland in kon en werkelijk in een oogwenk was ze verdwenen en zag ik een stipje met een groter stipje erachteraan in de verte verdwijnen. Ik schrok me rot. Toevallig had ik de fluit meegenomen en kon ik dus niet anders doen dan haar signaal enkele keren krachtig te fluiten en zo hoog mogelijk gaan staan in de hoop dat ze me ook zou zien (als ze zou terugkeren). En gelukkig gebeurde dat ook. Met haar tong op haar voetjes kwam ze helemaal blij aanrennen (gelukkig zonder haas). Ze kon blijkbaar de fluit wel horen en reageerde er ook op. Ik was blij, zij was blij en samen sukkelden we weer lekker verder richting de cottage.

Na de 10 km DL heb ik nog de versnellingen gedaan maar niet keihard, vanwege de andere schoenen leek me dat wel geschikt. Maar het ging allemaal goed en na 11,5 waren we weer klaar met deze schemadag.

Erg mooi hier en ook weer fijn om in de UK te zijn.

Gegevens:

* totaal 11,6 km
* temp 11
* HR gemiddeld tijdens DL 138

rondje in google earth openen

mei 162 km – 2012 totaal 955 km