17.02.2012 – seahouses countryroads

17.02.2012 – seahouses countryroads

Het wordt misschien wat saai om steeds hetzelfde rondje te zien, maar vandaag koos ik toch weer voor het wegrondje rond de cottage met Ztje. Het blijft een lastig rondje met die kleine klimmetjes. Stelt op zich niet veel voor, maar op deze ronde wel iets dat je echt merkt.

Wij hebben dat nou eenmaal niet in ons vlakke landje en wij zouden dit al gauw een heuvelenroute noemen. Maar in vergelijking met Schotland stelt het natuurlijk al helemaal geen bal voor.

Vandaag ging het op zich wel aardig. Ik heb nog steeds het idee dat ik vooral niet met eten in mijn buik moet gaan lopen. Hoewel het 12.15 uur was dat ik gestoomde kip en aspergepuntjes at, had ik het idee dat ik toch wat merkte. Misschien nog van gisteren? Wie zal het zeggen. Misschien ben ik hier gewoon wel 5 kilo zwaarder geworden en begin ik dat te merken tijdens het lopen. Ik heb geen idee eigenlijk.

Ook deze keer weer na 2.6 km een hogere maximale hartslag bij het ‘afdalen’ dus eergisteren was dat piepje geen meetfout. Het is ook niet extreem, maar met het nieuwe horloge dat ik nu eenmaal heb ingesteld om een signaal bij een hartslag in mijn hoogste zone te geven, merk ik het nu tijdens het lopen. Gisteren gebeurde het niet op dat punt trouwens. Verder was mijn gemiddelde hartslag vandaag wel veel lager dan van gisteren toen ik met mijn bierkratje op mijn rug liep te zeulen dus dat is mooi.

Omdat het mooi weer was, liep ik voor het eerst weer eens met de 2XU tight. Lekker omdat de broek zo lang is, maar zoveel minder steun dan de CW-X! Maar het is ook wel weer eens lekker dat het kruis gewoon zit waar het hoort en niet afzakt en het was ook een stuk minder warm.

Gegevens:

* totaal 7 km
* temp 10 graden

februari 103 km – 2012 totaal 303 km