15.02.2012 – seahouses countryroads

**15.02.2012 – seahouses countryroads**

Het was vandaag heerlijk weer, maar er stond wel een keiharde wind. Ik wilde aanvankelijk naar Holy Island maar vanwege de wind stelde ik dat toch maar even uit. Voor het eerst liep ik dus vandaag op mijn gemakje een rondje rond de cottage met Ztje. Gisteren wandelde ik al even met haar over de weg en vandaag besloot ik haar dus maar mee te nemen, want met haar naar het strand en zelf lopen wordt wel een beetje veel en ik wilde per se niet over het strand hardlopen vandaag. Dus maar een rustig rondje gehobbeld en dat ging wel aardig. Cadans lag op 83 gemiddeld. Vreemd genoeg kreeg ik een high rate alert van de hartslag toen ik een heuveltje afstuiterde maar volgens mij is dat een meetfout geweest. Overigens was het ten tijde van mijn runnetje geweldig weer zonder een zuchtje wind en met een zalig zonnetje.

Verder is de FR 610 een geweldig mooi ding. Makkelijk te bedienen en alles lijkt het goed te doen. Alleen die course functionaliteit. Waarom ze die er nou uit hebben gelaten… Back to start is verbeterd ten opzichte van de 405 CX want je krijgt zelfs een signaal dat er een bocht komt als je de route naloopt. Maar geen hond gaat natuurlijk dezelfde weg teruglopen naar de start (neem ik aan) tenzij je echt de weg helemaal kwijt bent. Naar een opgeslagen locatie lopen gaat ook goed, dus ik heb voor de route op Holy island gewoon de GPS coordinaten van drie locaties en route opgeslagen die ik kan volgen. Maar dat haalt het natuurlijk niet bij de breadcrumbs functie van de 405 en ik hoop echt dat dat nog met een firmware versie verbeterd wordt, want alles zit er blijkbaar al in dus het moet een koud kunstje zijn zou je zeggen.

Nu eerst dat opladen uitzoeken want anders is het ook gauw voorbij…

Gegevens:

* totaal 7 km
* temp 12 graden

februari 90 km – 2012 totaal 290 km