05.05.2017 – hitland – 15 km

Gisteren heb ik niet meer gelopen. Ik ben heel lang op pad geweest. Eerst naar Roermond waar ik een mooi Victorinox zakmes heb gekocht voor onze trips. Ook keek ik even bij Salomon en kocht twee shirtjes voor het hardlopen. Daarna naar Valkenswaard voor de rugzak maar daar kwam ik niet veel verder geloof ik. Bovendien bleek ook dat de rugzak niet meer gemaakt wordt dus dan heb ik al een probleem kennelijk. Afwachten maar. vandaag ga ik wel weer op pad samen met wafje. Ik ben stijf en voel overal wel wat maar ik ga het gewoon proberen. Het is hartstikke koud vandaag en ik heb meteen koude handen. Die nieuwe dunne shirtjes met korte mouwen blijven voorlopig nog even in de kast! Ik heb het meteen al aan de stok met een enorme vieze Bearded Collie. Het is een schatje maar dat wil hij weten ook. Hij springt metershoog tegen me op met zijn vieze vacht en poten. Zijn baasje loopt ver vooruit en zegt en ziet niets. Heel vreemd. later zie ik dat de hond bij haar zelfs nog hoger zit en alleen getrakteerd wordt op een zacht ‘niet doen’. Tsja. Ik hobbel over het nieuwe pad en loop weer het natuurgebied in. Ik zie een visdiefje op een bord zitten en maak even een foto.

klik voor groot

Omdat op het pad naar de dijk iemand loopt met een grote herder die nog in training is en altijd braaf samen met de hond aan de waterkant gaat zitten, loop ik eerst door naar het einde. Dat roep ik ook naar de vrouw die bedankt en ook weer verder kan. Omdat we elkaar kennen, is dit gewoon makkelijk voor iedereen want het maakt mij niet uit waar ik eerst heen loop. Ik hobbel dus met woefje naar het einde van het pad en start met een rondje bij de Nijlganzen. Dat loopt eigenlijk prima en ik besluit er drie te lopen daar en dan eens te kijken waar ik sta qua afstand en hoe woef het doet. Voorlopig vindt ze alles nog prima en gelukkig heeft ze nergens last van na die botsing met die hardloper in het bos in Aken. Na een kilometer of tien ben ik eindelijk minder stijf en loopt het allemaal weer wat lekkerder.

Ik zie een ooievaar vlak voor me landen maar die vliegt gauw tussen de koeien als ik mijn camera tevoorschijn wil halen. Toch even een kiekje en ik maak meteen gebruik van het stopje om woef water te geven.

klik voor groot

Daarna hobbelen we weer terug en maken nog een lusje. Ik denk dat we op 15 km gaan uitkomen en dat is voor vandaag wel genoeg zo met woef. Ik wil niets verpesten nu we al bijna naar Schotland gaan want het zou te gek zijn als we alsnog dit jaar de Coastal Route samen kunnen doen. Vorig jaar leek ze niet fit genoeg (dat was ze dus wel) maar wie weet kan het alsnog dit jaar.

Ik geniet het laatste stukje van de bloemetjes langs het water en van woef die blijkbaar totaal niet moe is en nog even met een takje gaat lopen goochelen. dat doet me dan weer goed natuurlijk!

klik voor groot

Tijdens de cool down zie ik nog een meerkoetje met twee jongen. Er is hier nog maar weinig te zien aan jonkies. Heel vreemd en ik hoop maar dat ze gewoon laat zijn allemaal.

klik voor groot

Na ruim 15 km staan we weer bij de auto. Op naar de volgende ronde. We willen morgen een stukje fietsen maar ik ga in de ochtend nog even op pad voor een heel kort rondje in mijn eentje.

gegevens:

* 15 km
* 10 graden

mei 40 km – 2017 totaal 1.243 km