03.05.2017 – preuswald – 11 km

Gisteren heb ik samen met woef 13 km gelopen in het bos en vandaag gaan we samen op pad voor een tweede rondje. Ik ga pas morgen weer naar huis omdat ik dan nog even naar Roermond kan voor een zakmes en naar Valkenswaard voor de rugzak. Aangezien woef het prima lijkt te doen, kunnen we wel voor een tweede rondje op pad. Ik heb alleen geen idee hoe lang we gaan lopen en daarom kies ik voor het rondje rond de zendmast vandaag. Het bos blijft toch mooi en ik vind het niet erg om wat rondjes te lopen hier. Dit is het enige vlakke stukje dat ik kan vinden hier (nou ja vlak..) en dat loopt ook wel even lekker na de route van gisteren. Ik liep ooit een hele lange training hier op dit stukje en dat beviel prima. Ik kan het op deze manier net zo lang of kort maken als ik zelf wil.

Onderweg zie ik een prachtige slak met huisje. Die zie ik niet zo veel want hier in de buurt lopen meestal die slakken zonder huisje. Vaak in grote getalen zodat je nog moet opletten waar je loopt ook! Deze was prachtig en ik ben toch even gestopt voor een foto.

klik voor groot

Ik loop een paar rondjes maar makkelijk gaat het niet. Ik heb enorm last van mijn buik, waarschijnlijk omdat we vanmiddag lekker gegeten hebben buiten de deur. Woef lijkt er aanvankelijk ook geen zin in te hebben maar dat verandert snel als ze haar behoefte gedaan heeft. Ik zet tijdens de run wel vier keer mijn petje op en af omdat het regent en dan weer droog en warm is. Het is echt raar weer. Gaandeweg wordt het bij mij ook beter en loopt het makkelijker. Ik denk dat ruim 10 km voor vandaag wel genoeg is en na het vierde rondje loop ik nog een half rondje offroad en daarna gaan we terug.

Ik zie twee hardlopers aankomen met een grote hond en aangezien ik al vermoed dat de hond voor mijn voeten gaat lopen omdat hij bij waf komt kijken, stop ik mijn run. Inderdaad loopt de hond voor mijn voeten omdat hij niet aan de knie blijft lopen bij de heren. Waf is bang voor de hond die erg wild is en samen zwalken ze over de weg waardoor de honden voor de andere lopers uitkomen. Een van de mannen loopt keihard tegen/door woef aan die gilt van de pijn. Nu ben ik dus echt pissig en ik roep naar de mannen die aanvankelijk gewoon doorlopen. Ruziemaken in het Duits kan ik ook prima. Het grappige is dat de mannen vonden dat ze totaal niets verkeerd deden. Ook een ‘sorry’ kon er niet van af. Als ze nou gewoon gezegd hadden ‘vervelend’ ofzoiets dan was voor mij de kous af geweest. Nu kregen we een hele discussie. Als zij nou eens hun hond zouden leren gewoon aan de knie te blijven en niet op alles af te rennen. Ik hoop maar dat waf nu geen last heeft van haar rug. Daar ben ik altijd zo voorzichtig mee en nou dit weer. Eikels.

Na dit voorval hobbelen we weer door en ik probeer het maar uit mijn hoofd te zetten. Na ruim 11 km staan we weer voor de deur. Op zich twee aardige rondjes maar dat kan beter qua gevoel.

gegevens:

* 11 km
* 10 graden

mei 24 km – 2017 totaal 1.228 km