10.02.2017 – garderen – 16,5 km

Gisteren liep ik maar een kort stukje dat nog lastig was vanwege de pekel op het pad. Ik koos toen voor onverharde stukken waar woef geen last van zou hebben. Vandaag gaan we naar Garderen om te lopen. Vanmiddag hebben we een afspraak met een makelaar maar we kunnen nog wel even snel op pad voor een rondje. Er ligt een dun laagje sneeuw en dat is wel mooi om te zien! Tijdens ons loopje blijft het een beetje motsneeuwen maar we hebben er geen last van. Wafje vindt alles leuk! Eerst eens even voelen of het glad is en daarna gaan we op pad.

klik voor groot

We kiezen weer voor het bekende rondje naar de schaapskooi. Eerst even door het Speulderbos en daar is het gelukkig heel rustig vandaag. Ook weinig MTB-ers overigens en dat loopt wel prettig. We komen tot tweemaal toe een boswachter tegen maar die zegt niets over de hond. Overigens loopt waf gewoon aan de knie dus het valt niet eens op dat er geen riempje aan haar hangt. Maar wel prettig dat we door kunnen lopen. Misschien omdat het rustig is en het ook nog winter is. Geen idee.

klik voor groot


We steken de weg over en daarna lopen we naar de schaapskooi. Daar gaat wafje wel altijd een stukje aan de riem vanwege de schapen die er eventueel lopen. Vandaag natuurlijk niet maar normaal wel. Omdat ze zo netjes meeloopt, maakt het op zich ook niet uit dat ze hier even aan de riem loopt. Het rondje gaat overigens erg makkelijk. Ik loop prettig en alles voelt goed. De kuit is helemaal OK, ik voel echt nergens meer iets, ook niet ‘deep down’. Geen idee wat het nu geweest is door die draai tot tweemaal toe maar gelukkig is het echt weer helemaal weg.

klik voor groot


S. maakt nog een kiekje bij de schaapskooi, ik doe dat ook in het voorbij lopen. Stom genoeg namen we vandaag geen camera mee dus kunnen we alleen onze telefoons gebruiken.

klik voor groot

Daarna weer even over het zachte stukje en via het bos weer terug naar de start.

Als we weer vlakbij de auto zijn, lopen we nog een klein lusje omdat we nog even tijd hebben. Aan het einde komen we nog iemand tegen die een fietscomputertje heeft gevonden. Omdat ze er een heel stuk mee heeft gelopen, besluiten we het ding toch maar mee te nemen en wat oproepjes op internet te plaatsen. Wat zonde! Jammer genoeg moeten we er daarna echt mee ophouden. Na ruim 16,5 km staan we weer bij de auto. Vandaag was een geschikte dag geweest voor een langere run maar het is niet anders. Ik kleed me achter de auto even snel om in normale en droge kleding en daarna gaan we op pad voor onze afspraak. Misschien kunnen we dit weekend nog een keer hier gaan lopen! Morgen gaan we naar de Wandel- en fietsbeurs in Utrecht dus dan komt er niets van maar misschien zondag.

gegevens:

* 16,5 km
* 0 graden

februari 109 km – 2017 totaal 446 km