12.02.2017 – garderen – 21 km

Gisteren waren we op de Fiets- en wandelbeurs in Utrecht en kwam er niets van lopen. We hebben daar niet echt veel geleerd. We keken even naar de Santos fietsen en woonden enkele lezingen bij. Maar het was interessant om eens mee te maken hoewel ik het ook erg vermoeiend vind eigenlijk. Doe mij maar een stukje lopen! Net zoals vrijdag, gaan we vandaag naar Garderen. Daar hebben we in ieder geval geen last van pekel en straten waar woef last krijgt van haar zooltjes. Er is flink wat sneeuw gevallen vannacht maar het dooit ook flink dus we zijn benieuwd of er nog iets ligt straks of dat het een natte kledderbende zal zijn.

We zijn een stuk later dan vrijdag maar even na 11 uur starten we dan eindelijk voor onze run. Het is nog erg rustig in het bos dus wie weet valt het ook vandaag mee qua drukte. Het is hier eigenlijk altijd wel rustig. We maken snel alles klaar en lopen over het pad waar flink wat sneeuw op ligt. Grappig genoeg is de sneeuw heel droog dus gemakkelijk begaanbaar. Mooi is het ook!

klik voor grootIk ben best moe geworden van de beurs van gisteren maar ik heb ook zin in mijn loopje. We gaan dus maar eens zien waar het schip strandt. Het is mooi, rustig en prima qua temperatuur. l snel heb ik na de warming up mijn blauwe jackje uit. Dat wissel ik om voor mijn bodywarmer. Veel lekkerder en ook voldoende. Ik had vandaag zelfs beter mijn Aeroloftje aan kunnen trekken. Maar goed, dit is ook wel prettig.

klik voor groot


Het lopen gaat verder prima, ook over de sneeuw. Dit soort sneeuw kraakt zo leuk en het loopt ook lekker. Gelukkig doet de fiets het ook prima! We kiezen weer voor dezelfde ronde als gisteren en dan eventueel aan het einde een extra lus. Dat zien we dan wel. Eerst eens even weer richting de schaapskooi lopen en de heide. Daar zijn we nog niet en ondertussen gooi ik nog een sneeuwbal naar S. op zijn fietsje.

klik voor groot

Bij het punt waar we in de zomer wafje even water geven, maken we een selfie waarbij de camera zo pardoes voorover valt in de sneeuw. Alles is daarna nat en zo verlies ik weer tijd met het droogmaken van alles. Zucht. Daarna lopen we verder richting de weg, steken over en gaan naar de heide.

klik voor groot
Bij de schaapskooi is het wat drukker met wandelaars. Fietsers zien we niet veel, op een enkele MTB-er na. De schapen staan buiten en krijgen extra voer nu er niet gegraasd kan worden. Die verlangen vast ook naar de zomer! We lopen rustig verder en komen langs een sneeuwpop. Waf vindt dat maar een raar ding maar ze wil er toch wel even bij gaan zitten. Op een afstandje dan.

klik voor groot

Daarna gaat het weer vlug. We lopen weer terug richting Garderen. Ik maak een grapje dat dit rondje steeds korter lijkt te worden en dat is natuurlijk ook zo. De 15 km wordt steeds gemakkelijker en dit is gewoon een lekker rondje om te lopen. Op Hitland heb ik vaak moeite om een bepaalde afstand bij elkaar te lopen, dit is gewoon als basis een 15 km rondje en nog mooi en afwisselend ook. Dat loopt toch net wat leuker.

Als we weer in Garderen zijn, lopen we een ander lusje dan gisteren. We moeten af en toe even op de kaart kijken want door de witte wereld lijkt alles ineens op elkaar en weten we niet meer precies waar we zijn en hoe we moeten lopen. Maar de route is uiteindelijk prima en na 21 km klokken we af. Dit is wel genoeg voor vandaag. Wafje doet net alsof we alleen de oprit afgelopen zijn en wil nog wel een stukje verder. Eerst krijgt ze nu haar verlate lunch!

Op naar de volgende run dan maar weer. Dit was prima.

gegevens:

* 21 km
* 2 graden

februari 130 km – 2017 totaal 467 km