09.02.2017 – hitland – 8 km

Vandaag ga ik op pad voor een kort rondje. Morgen gaan we waarschijnlijk op weg voor een langere route dus vandaag even een baby rondje met wafje. Ik kies voor het oude deel van het gebied omdat er overal gestrooid wordt en ik geen zin heb in ellende met de voetjes.

Ik parkeer bij de ijsbaan en ben verrast over de enorme kaalslag hier. Ik heb geen idee wat ze allemaal aan het doen zijn maar het lijkt er niet beter op te worden. De nieuwe hondenspeelplaats wordt nooit gebruikt maar stelt ook niks voor. Een klein omheind stukje land met een vieze poel en een buis. Wat moeten honden daar nou als ze het hele gebied tot hun beschikking hebben? Verder ineens nieuwe speelplaatsen. Het lijkt me nuttiger om het gebied zelf eens goed te gaan onderhouden dan al die soort onzin dingen neer te zetten waar geen gebruik van wordt gemaakt.

Verderop in het gebied is het gelukkig rustig en ik slinger wat over de ruiterpaden en loop daarna naar de ooievaars. Daar loop ik drie rondjes en daarna keren we weer terug naar de auto. Na 8 km klok ik af. Best lekker zo’n babyrondje in plaats van helemaal niet lopen!

klik voor groot

gegevens:

* 8 km
* 0 graden

februari 93 km – 2017 totaal 429 km