06.01.2017 – fearnoch – 14 km

Vandaag helaas alweer het laatste rondje hier. Morgen is er echt geen tijd meer voor een rondje voordat we vertrekken en we moeten ook nog alles vandaag opruimen en schoonmaken. We gaan dus niet meer ver rijden voor een rondje en kiezen uiteindelijk maar voor Fearnoch. Daar kunnen we redelijk makkelijk en bekend een 14 km rondje lopen en dat is ook wel genoeg voor vandaag. Bovendien is het geen mooi weer, maar dat was voorspeld. Wat hebben we afgelopen week geboft met het weer. We konden naar Inverawe, Bonawe en natuurlijk met de kano op pad! Overigens boeit het kleine beetje regen vandaag natuurlijk totaal niet!

Al snel staan we op de parkeerplaats bij Fearnoch. We vragen even aan iemand van de Forestry Commission of we gewoon over het afgesloten pad kunnen lopen en dat blijkt te kunnen. Gauw op pad dan maar. Woefje vindt alles weer prima en hobbelt voor ons uit. Wat is ze harig! We klimmen even het eerste stukje en proberen ondertussen de Edge weer uit. Inmiddels heb ik de downgrade gedaan naar versie 5.00 en dat zou goed moeten gaan. We volgen ook de course die we erin hebben gezet om te zien of dat nu allemaal werkt. Helaas kan ik de live track niet aanzetten aangezien we geen verbinding hebben en dat moet voordat je het uberhaupt kunt starten. Onhandig dus! Maar we gaan eerst maar eens kijken of de edge aan wil blijven (het antwoord is ‘ja’).
Na het klimmetje slaan we na 3.5 km linksaf richting Glen Lonan. De boompjes die waren neergelegd om geplant te worden, liggen allemaal nog in de witte zakken. Zouden die niet dood gaan zo in die afgesloten zakken? De data op de zakken zijn 5 en 12 december dus dat is alweer een maand geleden. Merkwaardig!

klik voor groot

Daarna hobbelen we weer door en komen uiteindelijk weer bij de Glen. Even het watertje oversteken maar woef doet alsof ze die plank echt nog nooit gezien heeft. Wat een enge plank! Uiteindelijk doe ik haar maar aan de riem en loopt ze voor me uit en kan ik haar vrijwel meteen loslaten zodat ze zelf sneller over kan steken. Rare hond! Daarna loop ik even naar de kant waar het water rustiger is zodat ze lekker wat kan drinken. Ons meegebrachte water hoeft ze niet, ze heeft kennelijk liever een fris stromend beekje. Ik kan haar geen ongelijk geven!

klik voor groot


Daarna weer over de wildroosters richting de fietsenmaker en daarna weer linksaf bij de garden en weer het bos in.

klik voor groot

Natuurlijk gaan we weer even naar de bel die bij het watertje hangt en gaan we even over het water turen bij de vlonders en het bankje. Dag bos! Tot volgend jaar. Heerlijk plekje, ik wil helemaal niet weg.

klik voor groot


We gaan weer verder, door het lastige hek en weer terug naar Fearnoch Forest. Om een of andere reden vind ik het vandaag helemaal niet zo makkelijk. Ik mopper niet maar ik vind het prima als we er nu bijna zijn eigenlijk.

klik voor groot

Ik mopper wel nog op S. die ineens over enorme puntige grote stenen gaat rijden in plaats van af te stappen om de banden te sparen. ‘Zeker laatste dag he’ bits ik nog eventjes…. Niet aardig.

Uiteindelijk komen we natuurlijk weer bij de auto en zit ons rondje na 14 km er weer op. De edge is aangebleven, maar heeft wel ergens een verkeerde afslag aangegeven. Het lijkt allemaal nog niet helemaal optimaal maar dat komt vast nog wel. Er is vandaag een versie 6.10 uitgekomen dus die ga ik er dan maar opzetten in de hoop dat die beter is dan 5.10. De tijd zal het leren.

Nu opruimen, schoonmaken en morgen op weg naar huis.

klik voor groot

gegevens:

* 14 km
* 10 graden

januari 74 km – 2017 totaal 74 km