18.12.2016 – kilchrenan – 18 km

Gisteren zijn we aangekomen in Schotland. We waren natuurlijk pas heel laat in het huisje dus van lopen kwam niks meer. Niet verkeerd, want na de Bruggenloop heb ik elke dag gelopen, dus 6 dagen op rij en dat lijkt me wel even genoeg ook. Maar vandaag gaan we natuurlijk op ontdekkingstocht hier in het nieuwe gebied. Ik heb al enkele routes uitgezet maar heb geen idee wat ik moet verwachten.

We kiezen voor de route die eerst naar een hotel loopt en vanaf daar de rimboe in zal gaan. We willen bij het hotel even kijken of we de pier kunnen gebruiken voor de kano. Vanaf daar is het 5 km varen naar Kilchurn castle en dat lijkt ons heel gaaf. Vol goede moed vertrekken we dus voor ons rondje. Het zal ongeveer 16 km zijn vanaf de cottage dus dat is goed te doen als het pad een beetje meevalt om te lopen en te fietsen.

Vanaf de cottage vertrekken we eerst richting Kilchrenan. We gaan niet rechtsaf richting het eerste hotel (dat nu gesloten is vanwege renovatie) maar linksaf richting het dorpje. Bij de Inn die we zeker een keer gaan uitproberen, slaan we rechtsaf richting het hotel. Ik heb al eens gekeken wat voor hotel dat eigenlijk is en schrok me dood van de prijzen. Voor Hogmanay vragen ze gewoon 2,400 pond voor 3 nachten en wat diners. Kennelijk zijn er mensen die dat echt betalen….De weg loopt al meteen lekker omhoog dus we kunnen meteen aan de bak met een klimmetje.

klik voor groot

Het weer is vandaag op zich OK. Droog, vrij warm maar wel grijs. Dat is jammer want het ziet er allemaal vriendelijker uit als het zonnig is natuurlijk. We lopen over de weg richting het hotel op 7 km afstand van het dorpje zelf. Er is niet echt veel te zien, er zijn geen mooie uitzichten behalve bij een klein meertje aan onze linkerhand.

klik voor groot


Af en toe kijken we op de kaart als we een pad zien, om te kijken hoe dat is aangegeven op de kaart. Het is vaak niet te zien of iets een karrenpad is, of een fatsoenlijk pad en zo hopen we wat meer inzicht daarin te krijgen. Maar eigenlijk weten we het nu nog niet en bovendien lopen de meeste paden in dit gebied gewoon dood. Het rondje voor vandaag gaat eerst over de weg richting het hotel en gaat daarna ergens links de rimboe in. Of dat te doen is met de fiets, weten we dus niet.

Als we bij het hotel aankomen, zien we een cottage in de bocht. Later zien we dat ook dit verhuurd wordt door het hotel. Op dit moment vanaf 285 pond per nacht (maximaal 4 personen). Ook niet echt goedkoop dus. We nemen het pad rechtsaf naar een pier (volgens de kaart). Eindelijk van het harde asfalt af en even lekker over zacht gras lopen. Al snel komen we bij het piertje waar we niets aan hebben voor de kano. Heel hoog en bovendien een bouwval. Mooi is het er wel zo bij het meer en we kijken even rond.

klik voor groot

Nadat we hebben rondgekeken, gaan we weer terug over het gras stukje richting hotel waar een jetty zou moeten zijn waar we misschien de kano in het water kunnen laten.

klik voor groot

Eindelijk zien we het hotel en we vergeten er helemaal een foto van te maken. We zijn niet onder de indruk. Een beetje donker en somber. Als we eromheen lopen zien we een vervallen huisje met vervallen auto’s. Dit is notabene de oprit naar het Boat House dat voor 300 pond per nacht te huur is in deze periode. Dat is toch wel erg duur en het ziet er allemaal niet zo uitnodigend uit eigenlijk. Van het boat house maken we geen foto maar we kijken even rond bij het meer en bij de jetty. Als ze ons niet wegsturen, kunnen we vanaf hier inderdaad vertrekken met de kano. Vanaf hier zijn eerst 2 eilandjes te bereiken met wat te zien en als het water niet te ruw is ook nog Kilchurn Castle verder weg.

klik voor groot

We gaan weer terug en besluiten niet het rondje te lopen dat ik had uitgezet maar terug te keren. We zijn al lang onderweg en we hebben niets bij ons voor woef die enorm vee gras aan het plukken is. Straks gaat ze kotsen en dan hebben we een probleem. Bovendien zit er al 10 km op de teller en moeten we zeker nog 7 kilometer terug als we dezelfde weg kiezen. Dat lijkt ons wel genoeg.

We kiezen voor de ‘garden walk’ die ergens op de bordje staat op het terrein van het hotel. Dat is misschien wel leuk om weer bij de weg te komen. Weten wij veel….

Met de fiets is het dus niet te doen. Modderig en lastig. Maar uiteindelijk lopen we zelfs vast en stuiten we op een hek! Dat was echt balen en onverwacht. We waren bijna bij de weg en nu moeten we dus weer terug door die shitzooi.

klik voor groot

In het stukje bos vond ik de bomen die zo recht stonden wel erg mooi om te zien eigenlijk. Ondertussen doet S. zijn best om met het fietsje ook mee te komen. Hij is enorm aan het mopperen onderweg…. Dat dan weer wel….

klik voor groot

Maar uiteindelijk zijn we dan gewoon weer op de weg en kunnen we terug naar de cottage. Omdat we niet heel lang meer onderweg willen zijn voor woefje, loop ik even door en gaat het een stuk sneller allemaal dan de heenweg.

klik voor groot

Na 18 km staan we weer voor de deur van het huisje. Het rondje viel een beetje tegen maar we moeten hier natuurlijk alles opnieuw ontdekken. Bij het meer was het erg mooi, maar we hadden gehoopt er onderweg ook wat meer van te zien eigenlijk.

Op naar de volgende run dan maar weer.

gegevens:

* 18 km
* 9 graden

december 190 km – 2016 totaal 3.908 km