30.11.2016 – hitland – 10 km

Gisteren is het er niet meer van gekomen om te lopen omdat de auto naar de garage moest voor de grote beurt en APK. Gelukkig deze keer niets aan de hand dus wie weet ligt het gedoe nu achter me. Afwachten maar.

Vandaag vertrek ik dan alsnog naar Aken omdat mijn moeder geopereerd werd gisteren. Daar kon ik dus niet bij zijn vanwege mijn afspraak maar vandaag vertrek ik natuurlijk wel en ik heb gepland om na de spits te gaan rijden en loop dus in de vroege ochtend nog even snel een rondje met waf. Het is nog hartstikke koud als we vertrekken maar het is prachtig helder weer en de zonsopkomst is geweldig mooi. Het bruggetje is een beetje wit van de rijp en achter het bruggetje zie ik wat oranje van de opkomende zon. Even verderop zwemmen meerkoetjes en eenden in een wakje in de schaduw bij een ander bruggetje. Verderop loop ik al in het ochtend zonnetje en dat is erg mooi. Wafje lijkt wel oranje in de ochtendgloed.

klik voor groot

Ik ga gauw van start na de warming up omdat het anders veel te koud is om lekker te lopen. Ik kies voor een snellere run maar wel binnen MAF en dat loopt prima. Als ik weer terugkeer van de weg richting de dijk zie ik zwanen overvliegen en veel zwanen en eenden in een ander wak. Prachtig gezicht.

klik voor groot

Ik ben tevreden over de run. Het liep allemaal goed en het was heerlijk om buiten te zijn. Na ruim 10 km staan we weer bij de auto. Nu eerst op pad richting Duitsland. Ik hoop dat ik daar ook nog wat kan lopen.

gegevens:

* 10,5 km
* 0 graden

november 313 km – 2016 totaal 3.718 km