27.11.2016 – hitland – 15 km

Gisteren ging het lopen prima en ook de andere dagen ging het goed. Ik heb van alles al getraind. Snelle 1000-tjes, rustige 1000-tjes op MAF, de snelle 2.000-tjes en een RWR runnetje. Voor vandaag staat een stukje continu op het programma. Omdat het vorige week zo slecht ging, kies ik vandaag voor 5.000 mtr. Dat lijkt me mooi en als ik dan komende week of weekend nog een 10 km continu kan draven mooi binnen MAF dan ben ik tevreden over de voorbereiding voor 11 december.

S. is zo lief om mee te gaan en in alle vroegte gaan we weer op pad. Deze keer niet naar de roeibanen maar gewoon vanaf Hitland. Wel zo makkelijk voor een kort rondje. Het is ineens gewoon 8 graden warmer dan gisteren. Het is 7 graden als we van start gaan en dat voelt vreemd na de koude training van gisteren. Ik moest ook echt even nadenken wat ik aan zou trekken maar ik koos voor mijn dunne tight (dat dan weer wel), een shirtje en mijn aeroloft giletje voor de start.

klik voor groot


Ik doe even de warming up, daarna een stukje RWR en daarna gaan we van start voor de kern van 5.000 mtr. Althans, dat zou ik toch minimaal wel continu willen lopen vandaag maar dan wel mooi rond de 130 bpm. Het begin gaat eigenlijk goed. Ik twijfel aanvankelijk nog even maar het loopt eigenlijk prima. Tempo netjes, ademhaling goed en ook de hartslag blijft netjes in toom. Ik loop weer met de nieuwe Garmin softstrap en die doet het gelukkig prima.

Er zitten ontzettend veel zwanen op het water. Succesvol broedseizoen kennelijk! Als we over de korte arm naar de weg lopen, komen we weer langs de Hooglanders. Alle kalfjes staan er nog steeds. Eentje is duidelijk jonger en kleiner dan de anderen. Het blijft leuk en ik ben benieuwd wanneer ze weg gaan.

klik voor groot

Inmiddels zitten er al 5.000 mtr op en ik besluit nog even door te lopen. Zo gezegd zo gedaan en we hobbelen nog even verder. Ondertussen maakt S. foto’s van alle vogels en van mij en van woefje.
Als we weer bijna bij de afslag naar de kalfjes zijn, staat er 8.500 mtr op de teller. Even afmaken tot 10.000 dan maar? Dat doen we en we lopen weer naar de kalfjes die nu allemaal vlakbij staan. S. maakt weer een kiekje natuurlijk en ik hobbel door.

klik voor groot


Na 10K klok ik af. Wat een verschil met de vorige keer toen ik met een sloom tempo de hartslag niet eens op maximale MAF kon houden. Ik heb werkelijk geen idee waarom dat nou was eigenlijk maar het voelde toen ook zwaar en sloom. Nu loopt het prima en met mooie lage hartslag. Idioot gewoon. Ik heb dat eigenlijk nooit dat het echt moeizaam gaat.

Maar vandaag en de hele afgelopen week dus prima gelopen. Na 15 km sta ik weer bij de auto. Op naar de volgende run maar weer!

gegevens:

* 15 km
* 7 graden

november 292 km – 2016 totaal 3.697 km