26.11.2016 – rottemeren – 14 km

Na de run van gisteren met de tempo laps en het fietsen, kies ik vandaag voor een rustige run maar met 1000-tjes. Dat gaat nu eenmaal fijner als S. mee fietst omdat hij dan een beetje woefje in de gaten kan houden. Het is berekoud als we starten maar er is – in tegenstelling tot gisteren – geen wind dus het voelt eigenlijk wel goed. Ik heb vandaag weer mijn Falke primaloft jackje aan als shirt, dus alleen met een thermohemd eronder. Mijn buff en hoofdband zijn na de warming up al snel in de tas verdwenen en later volgen ook mijn handschoenen. Dat is best apart zo met een temperatuur onder het vriespunt maar het is gewoon heerlijk weer. Voordat we vertrekken, maken we nog een fotoserie van de ‘oefening’ om de handen warm te krijgen.

1) Handen tegen elkaar alsof je gaat bidden, beetje kracht zetten en even vasthouden
2) Meteen daarna de vuisten flink ballen en ook weer even vasthouden
3) Vuisten weer loslaten en de vingers met kracht spreiden en ook weer even vasthouden

Dit enkele keren herhalen. Tijdens de warming up is dit prima te doen en het geeft snel warme handen. De truc bij handen is vooral het voorkémen van koude handen. Regelmatig even bewegen of het oefeningetje doen is zinvol.

klik voor groot

Video:

klik voor groot

We lopen eerst een stukje langs de roeibanen en gaan daarna het bruggetje over en lopen het rondje rond de Rottemeren. Dat is al eeuwen geleden dat we dat deden en het blijft mooi. Omdat er gestrooid is, doen we woef aanvankelijk maar even in de kar maar na een klein stukje besluiten we dat ik wel over het onverharde pad ga lopen met haar en dat gaat verder prima en ze loopt verder gewoon de route lekker mee.

klik voor grootAlle rietstengels langs het water zijn weggehaald dus het uitzicht over het water is erg mooi. We lopen langs het gerenoveerde dok en zien ineens dat achter de struiken kennelijk een huisje schuil ging. Dat staat te koop maar wat je daar nu mee moet? Ik zie later dat het meer dan 250.000 euro moet kosten. Je krijgt dan een piepklein stukje grond en een groot deel water erbij. Heel nuttig! Vloeroppervlak van de woning 35 m2. Idioterie natuurlijk.

klik voor groot

Het is tamelijk rustig en we worden niet overhoop gereden door racefietsers. Dat valt dus ook alweer mee want meestal is het erg druk als het mooi weer is. Misschien te koud? Het lopen gaat ontzettend gemakkelijk. Ik heb nergens de neiging of behoefte om te stoppen en mijn hartslag blijft mooi onder de 130. De cadans is ook mooi hoog en de ademhaling is prima. Ik ben eigenlijk wel happy want zo is lopen gewoon prettig en makkelijk en totaal niet vermoeiend.

klik voor groot

We lopen de hele ronde langs het water. Aan het einde nemen we het pad vlak langs het water. Het is daar nog een stuk kouder omdat er zon er niet schijnt. Prachtige witte rijp op de blaadjes en het riet. Woefje moet dan ook maar even poseren bij het stille water!

klik voor grootDaarna lopen we nog een extra lusje naar de andere molen die ook erg mooi is. Even een kiekje en daarna keren we weer terug naar de auto. Het was een mooie en rustige ronde. Lang geleden dat we hier rond het water liepen en erg mooi. Eigenlijk is het onverharde pad prima te lopen en ook handiger met woef. Dat doen we dus maar weer vaker daar!

klik voor groot

gegevens:

* 14 km
* -2 graden

november 277 km – 2016 totaal 3.682 km