25.11.2016 – roeibanen – 13 km

Gisteren heb ik lekker gelopen en vandaag ga ik met S. op pad. Omdat hij zo lief is om mee te gaan, kies ik voor iets dat ik met woefje minder makkelijk kan lopen: 2.000-tjes op tempo met het oog op 11 december. Ik zal er vandaag 3 lopen, dat lijkt me prima. Dan wil ik de komende 2 weken nog eenmaal 400-tjes doen en een continu ronde op rustig tempo en dat is het. Ben benieuwd. Het is best wel koud als we starten, net onder 0 maar het is een prachtige ochtend. Als we bij de roeibanen aankomen, merken we wel dat het flink waait! Dat is een goede training straks wat ik ga nu niet bewust uit de wind lopen.

klik voor groot

Na de warming up loop ik even een stukje op RWR en daarna ga ik van start voor de snelle 2.000 mtr. Dat loopt prima en S. roept steeds de afstand/tijd af zodat ik goed kan inschatten hoe het voelt op dat tempo. Ik tuf rustig door en liep ik de vorige keer 1.000-tjes, nu loop ik dus gewoon 2.000-tjes en dat voelt ook allemaal goed en niet moeilijk of zwaar. We lopen naar de andere kant van de roeibaan en zullen nu de volle afstand de wind tegen gaan hebben. S. heeft het volgens mij hartstikke koud op de fiets.

klik voor groot

Ik ga weer van start en het voelt best zwaar. Ik doe mijn best en denk eventjes na een deel van de lap dat ik wel ga omkeren of ga stoppen. Geen idee waarom eigenlijk want het is leuk om te doen en het voelt ook helemaal niet lastig of zwaar. Zonder moeilijkheden loop ik de tweede lap en dus niet eens trager dan de eerste lap ondanks wind tegen. Vanzelfsprekend is de HS iets hoger maar niet idioot veel eigenlijk. We lopen weer buitenom naar de andere kant en lopen dus weer met de wind mee de derde lap (net zoals de eerste). Die loop ik blijkbaar met dezelfde ‘inspanning’ als de tweede lap want ik was dus veel te snel. Prettig om te weten want er zit dus blijkbaar gewoon ook nog genoeg ‘in’. Rustig beginnen straks en dan kijken of ik nog kan versnellen aan het einde.

klik voor groot

Na de 2.000-tjes lopen we naar het einde via RWR. Dat gaat ook prima en de HS herstelt ook weer mooi. We genieten van de vogels op het water. Het gebied is zo volwassen geworden en het is enorm druk met allerlei soorten watervogels. Er schijnen Ibissen gesignaleerd te zijn maar die zien wij helaas niet. Maar er is genoeg te zien en de molens blijven toch ook mooi om naar te kijken.

klik voor groot

Na 13 km staan we weer bij de auto. Totaal niet vermoeid. Een fijne training die nog goed ging ook ondanks de koude en de wind. Tevreden. Vanmiddag even fietsen en morgen weer een stukje lopen.

gegevens:

* 13 km
* 2 graden

november 263 km – 2016 totaal 3.668 km