28.10.2011 – sauerland dag 4 – 10,5 km

28.10.2011 – sauerland dag 4 – 10,5 km

Vandaag de eerste dag in Werl. Ik schrok me gisteren kapot toen ik bij het hotel aankwam, want dat bleek bij een soort industrieterreintje te liggen, heel ongezellig allemaal. Het was een duur sporthotel en van binnen was het erg mooi met een fijne grote kamer. Alleen lag de kamer helaas aan de straatkant vlak bij het stoplicht met optrekkende auto’s en vrachtwagens. Dat zou dus een nachtje niet slapen betekenen waarschijnlijk. Het liefst was ik meteen door gereden naar huis, maar ik was moe en ik wilde heel erg graag bij de Mohnesee lopen, waar het erg mooi zou moeten zijn. Aangezien ik alles had voorbereid qua lopen, besloot ik maar te blijven en vroeg mijn bedje op te zoeken.

Vandaag was het schitterend weer. Toen ik naar de auto liep om te vertrekken, voelde ik al dat mijn kleding veel te warm zou zijn. Ik ben me dus maar snel gaan omkleden in lekker dunne renkleding en dat bleek een prima keuze te zijn want het werd al snel onbewolkt met 20 graden! En dat voor eind oktober!

De start van de run was snel gevonden, en ook de pijltjes kon ik snel vinden. Er was een soort lieveheersbeestjes plaag, en al snel zat ik onder de rode beestjes die mijn gele jasje kennelijk wel leuk vonden. Ztje werd helemaal wild van die beestjes dus we zijn maar snel op pad gegaan. Na een stukje bos kwamen we al snel bij het water met de sperrmauer. Dat was werkelijk adembenemend.

Klik voor groot (navigeren kan gewoon via de pijltjes toetsen)Het eerste deel van de route liep langs het water en steeds ving ik een beeld op van het water en de blauwe lucht. Echt geweldig.
Jammer genoeg boog daarna de route ineens af het bos in. Even twijfelde ik of het allemaal wel klopte, want dat het heuveltje op ging, was niet erg maar het was nogal een vreemd pad met wortels en overhangende takken. Best spannend en Z-tje vond het allemaal prachtig natuurlijk.

Klik voor groot

Daarna liep ik weer lekker op de weg en moest ik een stukje klimmen maar dat ging wel goed. Vandaag had ik voor de kayano gekozen en die liepen een stuk beter dan de trailschoenen, ook op de stenen en wortels. Toen ik de klim had volbracht, zag ik dat Z-tje het een beetje moeilijk had, dus ben ik even gestopt om haar wat water te geven voordat ik naar beneden zou rollen.

Klik voor groot

Tot mijn verrassing was de route veel te kort, en kwamen we al snel weer bij de Sperr mauer uit. Daar heb ik dan eerst maar wat foto’s gemaakt en genoten van het geweldige uitzicht.

Onderstaande panorama’s zijn echt de moeite waard om even open te klikken voor een grotere afbeelding.

Klik voor grootDaarna even over de Sperr Mauer gelopen en gekeken naar alle slotjes die in de hekken hingen, Bijzonder gezicht.

Klik voor groot

Daarna even bedacht wat ik wilde doen, omdat de route een beetje te kort was, en besloten om rondom het kleine bekken te lopen, zodat ik de mauer ook van de andere kant zou kunnen zien. Het hele meer omlopen zou 17 km zijn, en dat vond ik voor dit moment met al 7 km op de teller teveel voor Z-tje. Jammer maar helaas. Met de boot halverwege overvaren was nog een idee geweest, maar dan zou ik een uur moeten wachten op de volgende overtocht. Dus dan maar het rondje gedaan en nog wat plaatjes geschoten onderweg en genoten.

Klik voor groot


Veel te vlug kwamen we weer bij de andere kant aan. Echt reuze jammer. Misschien had ik beter gisteren een kortere route kunnen doen en vandaag dan weer een echte lange. Maar goed, ik kende het gebied nog niet, en het was nu ook wel genoeg voor Ztje. Ik ben blij dat haar pootje het zo goed gehouden heeft, maar ik vond haar tijdens de laatste run een beetje moe met een rode tong. Misschien omdat het ineens zo warm was. Maar aangezien ik nou eenmaal met haar samen loop, kan ik haar niet zomaar teveel laten doen.
En zo besloot ik dat het welletjes was voor deze trip en dat ik ook niet meer zou overnachten in het hotel maar nog diezelfde avond naar huis zou rijden.
Na 58 km in 4 dagen kwam er dus een einde aan mijn Sauerland trip.

Gegevens:

* totale afstand 10,5 km
* temp 19

rondje in google earth openen

oktober 162 km – 2011 totaal 1.681 km

2 gedachten over “28.10.2011 – sauerland dag 4 – 10,5 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.