21.08.2011 – terschelling dag 1

**21.08.2011 – terschelling dag 1**

Vanmiddag rond 17 uur kwam ik hier aan op Terschelling. Ik was hier ook al in maart, dus de weg naar het hotel was gauw gevonden. De vorige keer was ik hier nog met mijn running mate Z-tje, maar die heeft nu 7 dwergjes waar ze voor moet zorgen. Dat betekent dus dat ik zonder op of om te kijken kan hardlopen, zwemmen, fietsen en slapen, zonder dat ik rekening hoef te houden met haar voeding en ommetjes. Maar stil is het wel!

klik voor groot en gallery

Omdat het lekker weer is, besluit ik alsnog in de vroege avond om een eerste run te gaan doen. Ik ben hier tenslotte ook om een beetje te trainen voor de HM, want de training is niet erg gestructureerd meer geweetst de afgelopen maanden (eigenlijk niet meer na 19 juni) en ik heb geen flauw idee meer waar ik eigenlijk sta.

Snel omkleden dus en mijn nieuwe waterbelt omgedaan. Die kocht ik in Brugge. Heel gevaarlijk als ik ineens langs een megastore van Decathlon rijd, want daar moet ik dan natuurlijk even langs. Ik kocht daar een nieuwe drinkbelt die ik van te voren uitgebreid testte in de winkel, een rugzak met waterzak en twee jackjes, eentje voor op de fiets (heel klein opgevouwen zodat die in mijn zadeltasje past tegen de regen) en eentje voor tijdens het lopen op lange stukken straks door de Glen met Z-tje tegen de wind.

Op afstandmeten snel een nieuwe route gemaakt vanaf het hotel van een kilometer of 11 en op weg. Als snel merk ik dat er ontzettend veel vliegen zijn op het eiland. De luchtvochtigheid is enorm hoog, en dat voelt allemaal niet zo lekker, zeker niet met die ellendige vliegen. Waarom ik nou vergat mijn loopbril op te zetten is mij een raadsel, dus ik moet opletten dat de vliegen niet in mijn oog vliegen en ook niet in mijn mond.

Er is inmiddels geen kip meer onderweg en dat is heerlijk. Ik koos voor een route waar ik eigenlijk niet zou kunnen mislopen, dus ik hoef niet al te vaak op mijn Garmin te kijken. De heide bloeit en ondanks de luchtvochtigheid, ruikt het lekker. Ik zie kleine vogeltjes die ik niet ken, en overal hopsen konijnen en hazen. De konijnen zijn ziek, dat was me de vorige keer ook al opgevallen. Lang leve de natuurbescherming, maar een paar vossen die de konijnenpopulatie een beetje zou uitdunnen en gezond zou houden, zou geen kwaad kunnen denk ik. Je zou er bijna een paar los laten.

Hoewel ik start door de duinen en heidevelden, kom ik al snel in een bos. Wat is het mooi! Ik geniet met volle teugen. Ik probeer een beetje tempo erin te houden en dat blijkt aan het einde ook gelukt te zijn. Het is echt super onderweg en ik ben helemaal blij van al het moois om me heen. Zeker zo zonder toeristen, is het heerlijk. Op de terugweg zie ik langzaam de zon zakken en geniet ik van de grote oranje gloed die dat verspreidt. Wat is het toch bijzonder dat ik zo rondhobbelend dit allemaal kan zien en kan beleven.

Omdat ik geen pauzes wil inlassen in mijn ronde, kan ik helaas geen foto’s maken. Ik moet het dus doen met de beelden die in mijn geheugen gegrift worden. Ook prima, maar voor de site is het jammer. Met de telefoon maak ik alleen tijdens het warm lopen en tijdens de cooling down een paar kiekjes.

klik voor groot en gallery

Na 12 km zit de eerste ronde er op. Ik ben tevreden en voel me lekker. Ik kreeg alleen wel last van mijn rechterbeen, maar dat zal een soort compensatie zijn voor dat gedoe met mijn rug denk ik. Lekker smeren met Advil dan maar en wat oefeningen doen vanavond. Hoop dat dit geen roet in het eten gaat gooien voor de HM in de UK. In ieder geval op de langere rond van overmorgen andere schoenen aantrekken dan maar.

klik voor groot en gallery

Gegevens:

* totale afstand 12 km
* temp 23

rondje in google earth openen

augustus 73 km – 2011 totaal 1.313 km