19.08.2011 – brugge

19.08.2011 – brugge

Vandaag voor het eerst een rondje Brugge gedaan. Ik had geen route uitgezet van te voren, ben gewoon gaan lopen en wilde eerst richting het Minnewatertje lopen. Dat lukte hoewel ik eerst natuurlijk weer verkeerd liep. Ik heb niet echt richtinggevoel helaas. Overigens duurde het een tijdje voordat het GPS signaal werd opgepikt in Brugge, maar dat mag de pret niet drukken. Ik liep dus eerst door de stad, geen kip op de weg. Een beetje onwerkelijk want overdag word je tureluurs van de mensen, de koetsjes en de bussen en auto’s. Nu was er nog niemand op de weg (7 uur in de ochtend). Dat was toch wel bijzonder. Na de stad door het Minneparkje, lekker groen maar erg klein. Vanaf daar langs het Minnewater richting het concertgebouw en vanaf daar weer richting het centrum. Onderweg met de telefoon een paar aardige kiekjes gemaakt. Ik vond het toch wel leuk om onderweg een paar keer te stopen voor een plaatje, want hoewel ik natuurlijk bepaalde dingen al had gefotografeerd, was het nu zo rustig zo vroeg in de ochtend, dat het toch wel leuk was.

Een paar keer kwam ik door dezelfde straat tot mijn verrassing. Vreemd, dat wanneer je denkt kriskras te lopen, je toch een soort cirkeltje blijkt te lopen!

Jammer genoeg bedacht ik niet op tijd dat ik doro de Langestraat rechtdoor had kunnen lopen richting de drie molens aan de buitenrand van de stad en een van de stadspoorten nog even lopend kon zien! Ik had toch de kaart niet echt goed in mijn hoofd zitten, en ben dus teruggelopen langs de vismarkt en via het Astridpark richting hotel. Ook prima, want ik wilde ook nog ontbijten en nog iets aan de dag hebben.

Het was een erg leuk rondje. Het liep allemaal niet super comfortabel op die keitjes en kinderkopjes, maar het was ontzettend leuk om Brugge zo eens lopend te bekijken. Je bent veel sneller op de verschillende mooie plekjes! Ze zijn alleen totaal niet gewend aan lopers door het centrum, want de paar voetgangers die daar liepen, keken verschrikt om als ze mijn geklepper op de keitjes hoorden aankomen!

Later op de dag zag ik enkele hardlopers aan de buitenknt van de stad lopen, maar ik vond het wel bijzonder zo door dat stille, wakker wordende Brugge!

De foto’s zijn niet geweldig, maar met de telefoon toch helemaal niet slecht voor onderweg!

Klik voor groot

Gegevens:

* totale afstand 10 km
* temp 15

rondje in google earth openen

augustus 61 km – 2011 totaal 1.301 km