07.07.2011 – schemadag 6 HM – 6×1000 totaal 12 km

**07.07.2011 – schemadag 6 HM – 6×1000 totaal 12 km**

Toen ik vandaag beneden kwam in mijn renkleding, bleef Z-tje op haar bed liggen en begroef nog net niet haar koppie in het kussen. Ze mompelde ‘ga vandaag maar alleen’ en sloot haar ogen en deed alsof ze sliep. Ze loerde met een oog naar me en snurkte wat. Ze is dus echt definitief met zwangerschapsverlof zoals iemand suggereerde op een forum. Dat is wel een leuke, maar het klopt ook echt. Ze heeft er gewoon geen zin meer in met haar dikke buikie en dat is ook prima. Ik ben al helemaal verrast dat ze het zo lang heeft volgehouden (tot en met afgelopen maandag!).

Ik ben dus alleen op pad gegaan. Het eerste rondje voelde zwaar. Ik kwam niet vooruit – dacht ik – totdat ik op mijn klokje keek en daar 5.09 min/km zag staan. Dat was dus veel te snel. Gas teruggenomen en goed op de ademhaling gelet en uiteindelijk de lap op 5.14 min/km afgeklokt. Nog steeds veel te snel. Idioot is dat. Nu zag ik wel dat de allereerste keer dat ik dit schema deed vorige week weliswaar keurig op 5.45 min/km ging (zoals het hoort volgens het schema) maar dat het toen 30 graden was. Ja kunst, hahaha zou dat er iets mee te maken hebben gehad dan? De vorige keer ging het ook te snel maar toen kon ik beter terugschakelen naar rond de 5.30 min/km om de laatste dan toch nog even wat sneller te doen.

Ik denk dat in mijn geval nog veel winst uit een andere loopstijl en iets meer kracht te halen is. Ik weet wel dat je volgens de chi-running helemaal niet met ‘kracht’ hoeft te lopen en dat snelheid alleen maar uit het ‘hellen’ komt en dat merk ik ook deels wel. Maar ik merk ook dat wanneer ik mijn voeten gewoon wat beter optil en minder ‘zwaar’ loop, ik veel sneller ga met minder moeite. En dat optillen kost me nu eenmaal ‘kracht’. Zo experimenteer ik dus lekker door. Het fietsen zal ook wel weer wat krachtigere benen opleveren denk ik.

Laptijden:

5.14 – 5.14 – 5.22 – 5.30 – 5.19 – 5.19

Wat die ene tijd er nou tussendoet, snap ik niet. Ik zag ineens 5.37 min/km staan maar ik denk eerder dat het een soort meetfout is dan dat ik werkelijk zo traag liep. Geen idee, is ook niet belangrijk. In ieder geval geen verval naar het einde toe dus dat is prima. Op naar de volgende schemadag, volgens het schema van Lok worden dat nu weer 400-tjes.

Gegevens:

* totale afstand 12,3 km
* temp 21 C
* HR max 162

**juli 40 km – 2011 totaal 1.136 km**
trailschoes 420 km
kayano 17 211 km
kayano 15 505 km
ds trainer 138 km
salvation 78 km