22.06.2011 – garderen dag 1

**22.06.2011 – garderen dag 1**

Vandaag de eerste dag in Garderen. Gisteren had ik voor het eerst een echt rondje met mijn fietsje gemaakt (36 km) en dat beviel me prima. Ging lekker vlot en vandaag geen zadelpijn tot mijn verrassing. Maar toch.. een beetje rustig aan in verband met de meidenloop aanstaande zaterdag lijkt me niet slecht eigenlijk. Dus vandaag geen 18 zoals ik wilde, maar iets van 12 a 14 km.

Van te voren weer een route gemaakt en geladen. Ik weet nu zeker dat ik geen Garmin 610 wil hebben, want daar zit helemaal geen optie meer op om course te laden zoals ik nu doe. Dan maar niet waterdicht en dan maar geen 4 velden en die ring, daar wen ik ook nog ooit wel aan qua bediening dus die touchscreen komt er ook niet. Ben veel te blij met de opties die op de 405 zitten. Dat is wel duidelijk.

Was vandaag veel vroeger vertrokken dan normaal, want ik wilde ook nog een beetje ‘avond’ hebben in het hotel. Om 3 uur checkte ik dus al in, en nadat ik alles op de kamer had gebracht, ben ik van start gegaan. Lekker makkelijk zo vanuit het hotel het bos in. Heerlijk. Z-tje had er ook wel zin in, want na de trimster is ze weer lekker kaal en dat kan ik goed merken aan haar. Ze is lekker kwiek en aan niets, behalve haar grote tepeltjes is te merken dat ze drachtig is van 7 puppies.

De start van de route was al snel gevonden en al gauw genoot ik van het mooie bos en de lekkere geuren van het natte gras en de natte bomen. Op zich is bos wel bos moet ik eerlijk bekennen, en de route was niet erg afwisselend. Ik kwam op een gegeven moment wel langs akkers en over een stil weggetje, maar omdat het zachtjes regende, ben ik nergens gestopt voor foto’s of drinken. Ik heb dus alleen van het begin van de route een foto en van het einde, toen ik een weg moest oversteken.

Weinig dieren gezien, wel veel spechten waaronder een groene. Pas in de avondschemering toen ik ging wandelen met Z-tje stond ik ineens bijna oog in oog met een ree die me stoicijns aan bleef staren. Ik vond het eerst al zo’n merkwaardige stronk met een rare kleur en pas daarna zag ik oren, een neusje en twee prachtige ogen die me aanstaarden.

Verder blijft Gelderland en dan vooral dit deel natuurlijk prachtig mooi. Lekker groen, lekker rustig. Ik kwam niet veel fietsers tegen (gelukkig) maar misschien kwam dat door het weer. De paden zijn prima voor de mountainbike geschikt en vreemd genoeg mag je op alle paden fietsen. Volgende keer mag fietsje dus ook mee!

Het lopen ging verder prima. Ik probeerde een beetje vaste cadans te houden en liep bijna overal tegen de 80 bpm, wat voor dit terrein (onverhard) helemaal niet zo gek is. Verder met bepakking in de vorm van de Inov-8 belt met water (deels ook voor Z-tje, wat ik allemaal uiteindelijk niet gebruikt heb). Dus een prima training lijkt me. De salvation-2 schoenen liepen ook wel goed verder.

Nu eerst een lekker bad en vroeg slapen en morgen weer een kort rondje.

klik voor groot

Gegevens:

* totale afstand 13,8 km
* temp 16 C

rondje in google earth openen

**juni 108,5 km – 2011 totaal 1051,5 km**
trailschoes 420 km
kayano 17 211 km
kayano 15 482 km
ds trainer 96 km
salvation 57 km