13.06.2011 – 6×400 meter op 1.55 totaal 8,5 km

**13.06.2011 – 6×400 meter op 1.55 totaal 8,5 km**

Vandaag na een extra rustdagje weer eens lekker interval training gedaan. Het was vrij aardig weer, beetje warmer dan gepland. Het gevoel in mijn linkerkuit is helemaal weg maar voor de zekerheid liep ik vandaag toch maar op de DS Trainers en niet op de Salvations of andere zware schoenen. Lekker eerst inlopen en experimenteren met de metronoom op verschillende cadans. Grappig. Ik vind het erg moeilijk om de cadans omhoog te brengen maar toch merk je eigenlijk wel dat het op een of andere manier lekkerder loopt als je net iets hoger gaat zitten zonder te hoog. En dan snelheid varieren. Bijzonder. Ik zat nu tijdens de interval laps rond de 83. Rustig aan omhoog brengen vanaf 80. Eerst maar eens een tijdje kijken of dit mijn eigen cadans kan worden, zoals het op dit moment 80 is. Aanvankelijk lag het nog lager dus wie weet wordt het nog wat. Na het inlopen lekker eerst met de wind mee 400-tjes gedaan, daarna 2 laps met de wind tegen. Was niet ontevreden. Ben natuurlijk niet ‘voluit’ gegaan, rustig aan zodat het vermoeiend maar lekker loopt. Morgen ga ik immers weer een duurloop doen rond Oosterhout dus rustig aan maar. Energie sparen voor zondag (Ladies run). Daar was immers enkele weken geleden het schema voor bedoeld.

De laptijden waren als volgt:

1.53 – 1.54 – 1.52 – 2.00 (wind pal tegen) – 1.58 (wind pal tegen) – 1.55

Niet eens zo slecht, als je de vorige keer ernaast legt. Na het intervallen lekker door gelopen richting de auto op 5.30 min/km en dat voelde ook prima. Z-tje was wel moe. Misschien is ze zwanger, dan lopen de runs samen met haar langzaam ten einde over niet al te lange tijd. Einde van de week zal ik daarover meer weten via een echo. Spannend!

Gegevens:

* totale afstand 8,5 km
* temp 19 C
* max HR tijdens laps 166

**juni 61 km – 2011 totaal 1004 km**
trailschoes 420 km
kayano 17 211 km
kayano 15 482 km
ds trainer 86 km
salvation 18 km