21.04.2011 – renesse dag 2 route 1

21.04.2011 – renesse dag 2 route 1

Vandaag had ik eigenlijk een avondrun op het programma staan maar omdat het vanmorgen wel lekker aanvoelde ben ik toch maar gaan lopen. Ik kan niet heel vroeg gaan lopen als ik Ztje mee wil nemen, want die krijgt rond 6.45 haar bakje eten en dan kan ik niet meteen op pad gaan. Maar 8 uur zou wel kunnen en dat ga ik morgen dan ook doen. Mijn ontbijt komt daarna dan wel.

Voor vandaag had ik een route door de bossen van Haamstede bedacht om een beetje schaduw te hebben. Ik kon de start makkelijk vinden en al turend op de borden naar routes kwam ik uit op een groene route van 12 km. Mijn eigen routes zouden veel te lang zijn (dacht ik).

klik voor groot

klik voor groot panorama

Het bleek een vergissing, want het was ontzettend mooi maar berezwaar met rulle paden waar de stofwolken om mijn oren vlogen toen ik er overheen stampte en er waren nog hoogteverschillen ook. Het was wel erg mooi en afwisselend. Heel anders dan ik had gedacht.

klik voor groot

klik voor groot panorama

Ztje had het erg warm (zo leek het) en toen ik bij een vogelplasje kwam, ging ze pardoes in het water liggen om af te koelen. Aansteller.

klik voor grootklik voor groot panorama

Toen ik later weer op pad ging, kwam ik 2 mannen van staatsbosbeheer tegen die haar wat extra water gaven, wat ze prompt niet wilde hebben. Sparen die mannen aardig hun water uit de mond, wil ze het niet hebben… Nou had ze ook al van het water uit het vogelplasje gedronken dus misschien was dat genoeg. Hoop dat ze er niet ziek van wordt, want in dat koude water liggen met een warme buik en water drinken… Bbbbrrrrrrr. Op hoop van zegen. Toen ik de mannen vertelde dat ik de groene route liep, zeiden ze dat ik dat beter niet kon doen. “Tsja ik zou het dan wel kunnen maar zij – kijkend naar ztje – vast niet”. Nou ziet ze er altijd een beetje zielig uit, maar ik weet toevallig dat ze zich graag aanstelt. Maar goed, ik had het ook warm en vond de route knap zwaar, dus ik heb maar geluisterd en hun advies over een alternatieve route opgevolgd en dat was prima te vinden.

klik voor groot


Op een gegeven moment kwam ik bij de duinopgang naar het strand en dat was erg mooi na het klimmetje.

klik voor groot


klik voor groot panorama

Al snel kwam de zee in beeld! Ztje was er meteen vandoor richting het water.

klik voor groot

klik voor groot panorama

Op het strand ging Zje weer lekker het water in, en daarna ging ze als een gek rennen met een andere hond. Hoezo zielig dan? Nou ja, ze kan me dus nog steeds prima voor de gek houden!

klik voor groot

klik voor groot

Na het strand de duinen in gegaan via een aardige opgang en daarna op het kompas weer teruggelopen. Dat was een eitje en na 9,25 waren we weer bij de auto. Ik was niet moe, maar omdat ik zo traag was en 1000 keer gestopt ben (voor mijn gevoel) leek het wel een dubbele marathon. Aan het einde van de run kwam ik nog herten tegen die lekker lagen te zonnen. Ik weet niet wie meer schrok, ik of zij. Natuurlijk nog even gestopt voor een kiekje van een hert dat bleef loeren door de bosjes.

klik voor groot

Daarna in het dorp even vlees gehaald voor Ztje en naar de kamer terug en lekker op het terras gezeten en een boekje gelezen.

Vanavond doe ik denk ik nog een klein rondje, want Ztje moet toch uit en het is hier wel mooi in de omgeving. Heb een rondje vanaf het hotel naar de duinen en over het strand uitgezet, ben benieuwd of ik die daadwerkelijk ga lopen of dat ik lui voor de buis ga hangen en morgen dan nog een rondje doe. Allebei lijkt me wat veel, zeker met Utrecht voor de boeg op 2e paasdag.

Gegevens:

* totale afstand 9,25 km
* temp 22 C
* gem BPM 123 max 154
* cadans gemiddeld 65 max 78

rondje in google earth openen

april 122 km – 2011 totaal 706 km
trailschoes 406
kayano 140 km