12.04.2011 – beekbergen (het leesten)

12.04.2011 – beekbergen (het leesten)

Vandaag – net als op 22 maart – weer naar het Leesten, vlak bij Hoenderloo. Via de veiling had ik een voucher voor een hotel in Beekbergen en daar zit ik nu het verslag te tikken. Ben benieuwd of ik Z-tje weer ongezien weg kan krijgen morgen. Het is een merkwaardig complex, zoiets als in Hoenderloo maar dan nog ouder. Boven me zitten ook mensen en die hoor ik stampen. Ben benieuwd of ze een beetje vroeg gaan slapen.

Z-tje heeft vandaag weer lekker overal los kunnen lopen dus dat was super. Het was niet al te warm, er stond een straf windje maar in het bos merk je daar weinig van. Bovendien had het vannacht geregend, en waren de paden niet overal zacht dus dat scheelde ook. Inmiddels ken ik de route wel, en dat loopt eigenlijk lekker. Alleen is de route inmiddels te kort. Was een route van 14 km enkele maanden geleden een ‘middagvullend programma’ (niet letterlijk) nu is het een ieniemienie rondje. Ook niet handig, want de langere (langzame) duurlopen kan ik beter lekker in het bos doen ergens anders, dus ik zal voor een volgende keer toch echt richting de 20 km uitzetten voor mijn duurloopje. Maar het is en blijft een geweldig mooi gebied hier. En zo anders dan bij mij in de buurt!

klik voor groot

klik voor groot panorama

klik voor grootHalverwege de route ben ik toch even kort gestopt om Z-tje water te geven uit het opvouwbare bakje. De volgende keer gaat toch gewoon de rugzak om, want mijn watertje was dus voor de helft leeg en dat dronk ik dan maar gelijk op. Omdat de route niet zo lang was en ik al over de helft was, gaf het niet, maar ze zal er nu toch aan moeten geloven. Als ik voor haar stop, dan draagt ze ook maar wat water.

klik voor groot


Deze keer liep ik de route ook weer een stuk sneller dan de vorige keer, hoewel dat pas drie weken geleden is. Grappig want ik liep echt op mijn gemakje. Heb ook nergens last van dus waarom niet. Maar aan het einde heb ik geen verlenging meer gedaan, wat ik eerst wel van plan was. Rustig aan dan breekt het lijntje niet en ik moet morgen ook nog een rondje.

klik voor groot

klik voor groot panorama

Na de run lekker bij de ‘kiosk’ weer een tosti gegeten en daarna heeft Z-tje lekker gegeten. Het vlees gaat er in als koek en het gaat de laatste tijd weer heel erg goed. Geen kotsjes meer, en lekker eten en kwiek. Het blijft echter wel lastig om uit te vissen hoeveel ze moet eten want te weinig geeft meteen een dunnie en iets teveel een tonnetje. Heel vreemd. Jammer dat het bij mij niet zo snel reageert allemaal.

Vanavond lekker vroeg slapen, en morgen maar eens kijken waar ik ga lopen. Ik kan naar de bekende routes tegenover het hotel waar ik de vorige keer was (makkelijk te verlengen als ik zou willen), of naar Hoenderloo voor een onbekende 11 km route, of eventueel op weg naar huis richting de Lage Vuursche. Daar heb ik een 11 km route en 17 km route van meegenomen en daar kan ik ook eventueel wat eten. Morgen maar even kijken. Op zich merk ik dat een bekende route wel erg lekker loopt, zeker op de tweede dag.

Gegevens:

* totale afstand 14,3 km
* temp 10 C
* gem BPM 132 HR max 155 (average 144 gedurende run)
* cadans 79

rondje in google earth openen

april 68 km – 2011 totaal 651 km
trailschoes 391
kayano 129 km