03.04.2016 – hitland – 11 km

**03.04.2016 – hitland – 11 km**

Vandaag heb ik niet zoveel tijd dus loop ik een kort rondje zonder woef. Blijkbaar is zo af en toe een rustdag voor haar heel fijn en gisteren hebben we heerlijk gelopen in Garderen. Vandaag dus even zelf op pad voor een training. Het weer is goed maar ik twijfel. Het zou heel warm worden maar de ochtend is heel grijs en bewolkt. Wat trek ik nu aan? Ik kies uiteindelijk voor een zomershirt met lange mouwen die makkelijk op te trekken zijn en mijn lafuma giletje. Dat blijkt op zich niet zo’n slechte keuze maar het giletje had niet gehoeven. Gelukkig kwam pas in de middag de zon echt tevoorschijn en werd het werkelijk warm. Ik had dus nog geluk met mijn ochtend rondje in de bewolking. De overgang zo in het voorjaar blijft lastig qua kleding en ook moet ik weer even wennen aan het warmere weer. Maar april geeft ons vast ook nog een heel aantal koude dagen dus het wordt elke keer weer even afwachten denk ik.

Vandaag kies ik weer voor een ander soort training en besluit 2×4.000 mtr te lopen binnen MAF. De eerste lap gaat eigenlijk prima. Het valt nog niet eens mee om rustig te lopen. Ik zie enorm veel lopers en ook kom ik een grote groep tegen die me natuurlijk gaat inhalen. Ik hoor enorm puffen en hijgen. Waar zouden ze voor aan het trainen zijn en wat voor soort training zou het zijn? Ik heb natuurlijk geen idee, maar het valt me gewoon op hoe moeizaam de meeste lopers in de groep puffen en ademen. Als het een duurloop is, gaat het veel te hard voor de meesten lijkt me.

Maar ik heb er gelukkig niets mee te maken en loop lekker mijn eigen training en tempo. Ik weet wat ik wil trainen vandaag dus dat doe ik en ik laat me niet van de wijs brengen door een groepje lopers.

De tweede lap gaat iets lastiger omdat ik een heel stuk tegenwind heb. Er staat niet veel wind maar wel een bries en die zorgt, zeker samen met het warmere weer, voor een wat hogere hartslag en dat is niet de bedoeling binnen MAF. Maar het gaat goed, er zit maar 3 sec/km verschil tussen de eerste en tweede lap, dus ik ben wel tevreden.

Ik maak alleen een verkeerde berekening qua afstand en moet dus nog een kilometer aan de tweede lap vastknopen. Ik loop door maar ga een tandje terug. Ik loop nu alleen maar pal tegen de wind in en wil per se de HF laag houden. Dat lukt en na ruim 11 km sta ik weer bij de auto.

Elke keer train ik weer op een andere manier en train ik weer wat anders en dat bevalt me prima.

Op naar de volgende run maar weer.

gegevens:

* 11 km
* 15 graden

april 44 km – 2016 totaal 1.202 km