29.03.2016 – hitland – 16 km

**29.03.2016 – hitland – 16 km**

Vandaag loop ik een rondje zonder woefje zodat zij lekker kan uitrusten. Ik ga toch naar Hitland en daar is natuurlijk geen bal aan voor haar nu. Het weer is redelijk maar er staat wel veel wind. Ik ben benieuwd hoe het loopt en hoe warm of hoe koud het is. Ik kom enorm traag op gang vandaag maar na een hele reeks klussen van mijn lijstje ga ik alsnog aan het einde van de middag op pad. Automaatje voor woef staat klaar dus zij is verzorgd.

Ik kies voor een shirt en mijn aeroloftje en ga op pad. Ik loop vandaag 1000-tjes binnen MAF. Even wennen hier! Als ik Hitland binnenloop, zie ik dat ze voor het gemak gewoon alles maar gekapt en gesnoeid hebben wat er langs de waterkant groeide en bloeide. Dat groeit wel weer aan maar het ziet er niet uit. Verder zie ik weinig opvallende dingen in het gebied en ik loop vanwege de wind kriskras door het gebied om een beetje uit de wind te blijven. Dat lukt redelijk en het gaat niet slecht. Als ik wind mee heb en de zon laat zich zien, heb ik het natuurlijk weer veel te heet. Lastig is dat toch.

Als ik een tweede keer langs het watertje richting het Leefgoed loop, zie ik ineens een moedereend met pulletjes. Daar stop ik even voor en ik maak een kiekje met de telefoon. Wat ben ik blij dat ik toch mijn telefoon heb meegenomen zodat ik in ieder geval een foto kan maken!

klik voor groot

Als ik even later weer dezelfde weg terugloop, zie ik ze weer en attendeer ik een wandelaar op de eendjes. Ook hij kijkt verrast en blijft staan kijken naar het jonge blije spul. Dat was dus echt een kadootje tijdens de run vandaag. Zo lenteachtig en zo schattig die bolletjes.

Blijer dan aan het begin van de run loop ik nog een paar kilometers en daarna loop ik weer richting het startpunt. Helaas zie ik ineens dat ze ook bij de ijsvogel broedplaats alles hebben gesnoeid. Wat is dat toch een achterlijk beleid! Enkele jaren geleden hebben we nog in de avond uren weer lange overhangende takken in de oever gestoken zodat ze konden broeden. Moeten we dat nu weer doen?

Verbaasd loop ik verder en rond ik de ronde af. Ik vind het wel genoeg zo en na een kleine 16 km sta ik weer bij de deur. Nu wandelen met woef. Morgen weer een dag.

gegevens:

* 15,5 km
* 10 graden

maart 368 km – 2016 totaal 1.146 km