20.12.2015 – schotland – 24 km

**20.12.2015 – schotland – 24 km**

Vandaag het eerste rondje in Schotland. Gisteren waren we aan het reizen en waren we pas laat hier. Maar vandaag dus meteen lekker op pad. Het is slecht weer en de voorspellingen zijn eigenlijk gewoon slecht voor de komende 3 weken. We hebben dus ook regenkleding bij ons en gaan er maar van uit dat het elke dag zal regenen. Wie weet valt het mee. Vorig jaar hadden we enorm veel geluk met het weer en hebben we prachtige rondes gemaakt. Maar de regen houdt me vandaag niet tegen. De temperatuur is prima en met de wind valt het ook mee. Woef blijft bij S. in de cottage. Mooie gelegenheid om het zooltje even helemaal te laten helen zodat we daar geen last meer van hebben. Het gaat ook prima met schoentje maar als het even de kans krijgt om helemaal te helen is dat helemaal goed natuurlijk. Ik kies dus voor een wegrondje langs het meer richting Bonawe. Dat deed ik vorig jaar ook op de laatste dag. Het is geen makkelijk rondje want de weg loopt aardig op en neer maar het zijn korte felle klimmetjes en daarbij zijn er dus ook gewoon lekkere stukjes die weer naar beneden lopen. Het enige probleem is dat wanneer je op de heenweg naar beneden hobbelt, je al zeker weet dat je op de terugweg hier weer tegenop moet lopen! Maar het ging eigenlijk wel goed. De terugweg voelde makkelijker en al teruglezend zie ik dat ik vorig jaar hetzelfde gevoel had. Je bent al na 3 km bij het kerkje en de afslag bij Barcaldine is pas na 6 km terwijl dat veel langer voelt. Maar de terugweg is dan weer zo gebeurd vreemd genoeg.

Het regende bijna de hele route varierend van een miezertje tot een plensbui. Ik had toch gekozen voor mijn Montane minimus regenjack en zelfs voor mijn Montane minimus regenbroek. Die regenbroek is heel erg dun en licht, daar merk je niets van en dat voelde eigenlijk ook wel heel prettig. Geen koude benen en geen koude buik. De jas laat uiteindelijk natuurlijk gewoon de regen door en daarom twijfel ik nog steeds aan het soort jasje dat je het beste aan kunt trekken. Winddicht en ademend is wel erg prettig omdat je dan toch niet afkoelt. Maar nat word je toch, dat is duidelijk. Mijn Bondi (de oude, want er staat hier een nieuw paar in een andere maat) zijn wel erg prettig ook al heb je het idee dat je op sloffen loopt.

De run was verder eigenlijk helemaal OK. Ik ben helemaal tot het eind in Bonawe gelopen waar ik helaas niets zag omdat het zo grijs als wat was. Ik maakte dus ook maar enkele foto’s onderweg.

klik voor groot

Op naar de volgende route dan maar weer, misschien met beter weer. Overigens doet het weer me weinig. De omgeving is prachtig en de lucht is zo heerlijk schoon! Ik vermaak me wel.

klik voor groot

gegevens:

* 24 km
* 12 graden

december 213 km – 2015 totaal 3.900 km