19.11.2015 – sauerland – dag 2 – 23 km

ronde 1

Vandaag worden we al wakker van het getik van de regen. Als we ontbijten, zien we dat het grijs en nat is. Balen maar op zich hadden we hier ook op gerekend dus het natte weer zal de pret niet drukken. En ook al zou je met dit grijze en natte weer het liefst je bedje weer induiken, we gaan dus op weg voor ons rondje. Vandaag gaan we naar Hallenberg voor een rondje dat ik in 2010 en 2011 ook liep. De start is vanaf de Kump in het centrum en gaat daarna door het bos en weer terug.

Als we aankomen, regent het zo keihard, dat we geen foto’s kunnen maken. Dat komt later wel hopen we. Omdat we niet op de Kump zelf kunnen parkeren maar een stukje verder moeten staan, moeten we in eerste instantie toch zoeken naar de start van de route. Ik weet wel dat we eerst naar beneden kunnen lopen naar de weg en vanaf daar weer omhoog de route op, maar we zijn al iets hoger en ik denk dus dat we wel gewoon door de straatjes kunnen lopen richting de route. De navigatie op de fiets wil ons echter ook naar rechts (richting de weg) hebben voor de kortste route naar de start dus het is even pielen om de weg te vinden. Dat gaat al helemaal mis doordat de telefoon totaal niet wil reageren op het touchscreen vanwege de keiharde regen die grote regendruppels achterlaat op het scherm. Kennelijk is dat zoveel input voor het touchscreen dat er geen enkele reactie meer komt. Inmiddels zijn mijn schoenen al doorweekt en loopt het water mijn schoenen ook in. Ik heb alleen een regenjack (Montane minimus) aan en geen regenbroek omdat dat vast veel te warm zal zijn. Mijn benen zijn dus ook kletsnat en koud. Grrrrrr geen beste start en al snel staan we scheldend en wel onder een afdakje van een garage waar we eindelijk even de route kunnen bekijken.

klik voor groot

We blijken op de goede weg te zitten en al snel lopen we het bos in en zijn we op de route. Ik herken maar een deel moet ik bekennen, maar misschien komt dat ook door het weer. De eerste kilometers stijgen in ieder geval dus dat herinner ik me wel goed. Verder is het ook een prima pad voor de fiets. Als we verder het bos inlopen, wordt het ook weer droog en schijnt er zelfs een waterig zonnetje. Dat betekent dus dat we lekker kunnen stomen in onze jasjes!
Het is maar goed dat de route op de fietsnavigatie staat, want ik herken maar kleine delen van de route. Gek is dat, dat je de ene route nog heel goed herkent en de andere niet. Ik liep deze notabene tweemaal eerder! Het enige dat ik zeker weet, is dat we ergens op een uitzichtspunt uitkomen, waar we een dorp in de diepte zien liggen. Ik maakte daar eerder een mooie foto van woef die de diepte in kijkt. Maar waar dat nu precies ligt, weet ik niet!

Omdat het zulk slecht weer is, maken we weinig foto’s. Maar het lopen gaat verder wel goed. Na een kilometer of 5 komen we weer bij een klimmetje dat ik goed kan belopen deze keer.

klik voor groot

Uiteindelijk komen we bij het uitzichtspunt. Dat ligt notabene op 11 km van de start dus vrij ver richting het einde al. Het is zo jammer dat we hier pas eind november zijn, want in oktober is het echt prachtig met alle kleuren van de herfst. Nu mis je dat, net zoals ik het in 2011 miste toen ik in november er pas was. Dit moeten we dus echt nog een keer herhalen in oktober met de herfstkleuren. Ik herinner me nog de run bij de Mohnesee waar het schitterend was met de zon en de herfstkleuren. Wie weet in 2016!

Maar het blijft een mooi punt daar met die diepte. Ook al is het somber en nat en zien we geen herfstkleuren meer, het is toch wel even mooi om te kijken en een paar foto’s te maken.

klik voor groot


Na het intermezzo gaan we weer snel op pad. Het was zowaar droog toen we daar even stonden te kijken dus dat valt alweer mee. Vanaf nu gaat de route eigenlijk grotendeels omlaag dus dat is best prettig. Ik herinner me wel dat we hallenberg weer vanaf een andere kant inlopen door een open veld en dat blijkt te kloppen. Had ik de vorige keer nog problemen op het laatste stukje met de rare stenen en de modder, nu liep ik er gewoon overheen. Geen idee waar het nou problemen mee had, maar misschien is het wegdek wel veranderd. Dat zou natuurlijk goed kunnen.

klik voor groot

In no time zien we de kerk van Hallenberg alweer opdoemen. We zijn er dus al bijna!

klik voor groot

We zoeken even naar de beste route richting de kerk en dan komen we alweer bij de auto dichtbij de Kump.

klik voor groot

Omdat het droog geworden is, ga ik nog even foto’s maken bij de kump natuurlijk!

klik voor groot


Na 15 km rijden we weer richting het hotel. Lekker eerst weer een dutje doen zo tussen de middag en dan eventueel aan het einde van de middag weer een klein rondje!

gegevens:

* 15 km
* 8 graden – regen

ronde 2

Vanmorgen liepen we in de stromende regen, nu gaan we op pad met een miezertje. We hebben lekker geslapen en meteen als we wakker worden, gaan we weer op pad voor ons tweede (korte) rondje. Tot mijn verrassing zijn mijn kleren eigenlijk zo goed als droog al! We kiezen weer voor de blauwe route van de loipe omdat dat een heel fijn rondje is om te lopen. Even naar boven, dalen, een steil klimmetje en dan weer heerlijk naar beneden richting hotel. Aangezien woef toch uit moet, is het prima op deze manier en je wordt er ook niet moe van.
Omdat het regent en somber is, maken we verder geen foto’s. Ook al omdat ik dit rondje snel achter elkaar loop. Overigens loop ik – ondanks het tempo en de heuvel – gewoon binnen MAF. Alleen op het steile stukje ga ik er net even buiten maar dat is niet zo vreemd als je het hoogteprofiel bekijkt (max 143).

Deze keer lopen we geen extra lusje maar denderen lekker door naar het hotel en na 8 km zijn we dus weer terug.

In de avond proberen we nieuwe trekkers maaltijden uit. Aanvankelijk ziet S. daar natuurlijk niets in, maar het blijkt allemaal erg smakelijk te zijn. In de reviews zal ik komende week de maaltijden beschrijven (en merken) die tot nu toe geprobeerd zijn. Ik had weer een Lyo maaltijd en die blijven echt favoriet tot nu toe. Zeer smakelijk en prima maaltijden. Alleen had ik toevallig geen high energy maaltijd en met een avondmaaltijd van 350 kcal kom je ook niet erg ver. Gelukkig had ik nog cake (grapje).

klik voor groot

Op naar een nieuwe dag dan maar weer!

gegevens:

* 8 km
* 7 graden – regen

november 195 km – 2015 totaal 3.549 km

Een gedachte over “19.11.2015 – sauerland – dag 2 – 23 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.