11.10.2015 – garderen – 18 km

**11.10.2015 – garderen – 18 km**

Vandaag was het wederom mooi weer en stelde S. voor om weer een tochtje door het bos te gaan maken. Ik voelde daar wel wat voor en zo vertrokken we weer voor een rondje in Garderen. Eigenlijk is dat met iets meer dan een uurtje rijden helemaal niet eens zo ver weg en zeker niet als het niet druk is op de weg. Eerder dan gisteren arriveerden we dus weer in Garderen om vlakbij de camping waar we eigenlijk hadden willen overnachten te gaan starten voor ons rondje. Deze keer zou ik beter opletten en de juiste afslag nemen, zodat we met 15 km weer bij de auto zouden zijn. De drone ging vandaag mee zodat we even met de nieuwe skycontroller op de heide zouden kunnen spelen. Daar zijn weliswaar bomen maar met voldoende hoogte zou ik daar geen last van moeten hebben. met de skycontroller kan je de drone ook heel ver weg sturen dus dat zou een mooie test plek kunnen zijn. Woef had haar schoentje aan maar we zouden dat ergens tegen het einde uitdoen om weer wat te wennen aan hardere grond zonder schoentje. Overigens liep ze weer prima op haar schoentje.

Vandaag ging het lopen prima, en liep ik een stuk sneller dan gisteren. In no time waren we dus bij de afslag naar rechts die we gisteren gemist hadden.
Vanaf de afslag hobbelden we weer lekker op tempo naar de weg, staken daar over en waren daarna in een oogwenk alweer bij de heide waar we dus zoals gezegd even met de drone speelden.

klik voor groot

De skycontroller is gigantisch groot maar het is wel een ‘must’ als je bijvoorbeeld in de UK de drone over de zee wilt laten vliegen om de kliffen te filmen. Of vanaf het water richting land te komen bij Loch Etive straks. De controller lijkt net in mijn grote rugzak te passen en kan dus eventueel mee op een run door een bijzonder gebied. Ook met de kano is de controller eigenlijk een must. Het uitproberen verliep goed. Aanvankelijk dachten we even dat de knop voor de app op de telefoon niet werkte, maar dat blijkt alleen te werken met een FPV bril. Geen idee waarom ze dat zo hebben gedaan maar goed. Alles werkt.

Na het spelen met de drone gingen we weer op weg richting de schaapskooi. We hebben nog even gekeken of we daar iets konden filmen maar dat leek niet zo handig met die arme schapen dus hebben we dat maar niet gedaan nu. Ik heb nog wel een foto van bovenaf waar rechtsboven nog net de schaapskooi te zien is.

klik voor groot

Even verderop hebben we de drone nogmaals opgelaten en wat gefilmd. Daarna even weer over het zachte pad waar ik wel doorgelopen heb om te oefenen en S. de fiets met de kar aan de hand meevoerde. Vanaf daar liepen we alweer snel het bos in en genoten van de frisse boslucht en het mooie licht. Het tempo zat er aardig in dus dat was prima.

Omdat het lopen vrij vlot gegaan was, sloegen we even af richting Drie om naar de natuurcamping te kijken. Ik had daar al eens gekeken en vond het een beetje nare sfeer. Ik wilde dus graag S. zijn mening horen. Het was er redelijk donker en ik vond het nog steeds niet aantrekkelijk. Dan maar gewoon in november – als het nog mooi weer is – een keer naar de andere camping die gesloten zal zijn maar waar ik wel welkom was. Daar sta ik toch liever op mijn ruime, zonnige plek.

Na dit intermezzo liepen we weer richting het fietspad terug naar Garderen en maakten foto’s van de verschillende paddenstoelen die we tegenkwamen. De eerste is overigens van paddenstoelen die in het gras bij de schaapskooi stonden. Veel groter dan je op de foto eigenlijk kunt zien. De rest stond in het bos allemaal vlakbij elkaar.

klik voor groot

Na 18 km stonden we weer bij de auto. Bijna net zo ver gelopen als gisteren maar lekkerder en veel sneller. Woef heeft het laatste stukje zonder schoentje gelopen en dat ging prima (morgen weten we dat pas echt natuurlijk). De kar is wederom niet gebruikt voor haar dus een volgende keer kunnen we zonder de kar op pad denk ik. Wel heel fijn en lief dat S. dat zware ding door het zand wilde trekken. Woef had het maar druk met haar roedeltje bij elkaar houden!

Na de run ben ik me weer snel gaan omkleden bij de doucheruimte van de camping. Lekker warm en droog! Daarna zijn we weer een heerlijke tosti en een ijsje gaan eten in garderen. Woef had het lekker warm onder mijn jas!

klik voor groot

Zo kwam er weer een einde aan twee dagen lopen op de Veluwe. Heel onverwacht, maar alsnog gelukt. Een heerlijk en actief weekend dus!

Korte video (link)

gegevens:

* 18 km
* 13 graden zonnig

oktober 101 km – 2015 totaal 3.134 km

Een gedachte over “11.10.2015 – garderen – 18 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.