10.10.2015 – garderen – 18 km

10.10.2015 – garderen – 18 km

Hoewel we plannen hadden voor Garderen met overnachting wat toch niet zo handig lijkt nu zowel ik als S. een beetje krakkemikkig zijn, besluiten we alsnog naar Garderen te gaan. Niet alleen voor een loopje, maar ook om herten te kijken in Hoog Soeren. Helaas leidt dat voor de allereerste keer sinds jaren tot geen enkele foto van een hert! S. ziet grappig genoeg een groep van 10 herten door het bos rennen als hij woef naar de auto brengt en maakt er een video van. Maar als we dan eindelijk achter het scherm in stille afwachting zitten wachten op wat komen gaat, gebeurt er niets. Veel later dan gepland rijden we dan alsnog naar Garderen voor ons rondje. Aangezien het om 7 uur echt wel donker gaat worden, hebben we ook een beetje ‘haast’. De fiets gaat van het dak, de kar gaat vast en daar gaan we. Woef heeft toch voor de zekerheid haar schoentje aan en dat is weer geen probleem. Ze rent ermee als een idioot en ze merkt er niets van.

Het is toch lekker weer geworden vandaag na aan mistige start. Dat is prettig en hoewel we werkelijk ijskoud zijn geworden achter het scherm waar de noord oosten wind doorheen blies, worden we nu al snel lekker warm en doe ik snel mijn jackje uit voordat het nat geworden is. Ik heb voor het eerst sinds eeuwen mijn lange tight aan. Had niet gehoeven maar ik had dit nu eenmaal vanmorgen al onder mijn gewone kleding aangetrokken. Ook best.

klik voor groot

S. ontwaardt de snijwerkjes op de bomen. Hoewel ik die toch al enkele keren postte op mijn weblog, maakt hij er toch foto’s van.

klik voor groot

We lopen de route die ik zo goed ken, maar dat weerhoudt me er niet van om gewoon de afslag die ik had moeten nemen voorbij te lopen. Beetje stom want nu wordt de route langer dan gepland maar we komen al snel weer op de bekende weg.

Daar zien we de mooie rode paddenstoelen staan en ik maak snel een kiekje.

klik voor groot

Daarna gaan we weer snel verder. Ik word pas een beetje minder opgejaagd als ik hoor dat S. een fietslampje bij zich heeft. Dan is het al minder erg als we later zouden zijn, want met een beetje licht kom je al ver. Stom trouwens dat ik niet voor de zekerheid mijn hoofdlampje heb meegenomen. Maar we hebben nu eenmaal langer dan gepland op de herten gewacht, en dus begonnen we ook later aan de run.

Al snel steken we de weg over en lopen een stukje richting de heide waar we straks rechtsaf zullen slaan naar de schaapskooi waar ik al zo vaak met woef heb gerust op onze tochtjes. Nu is alles natuurlijk al dicht maar er staan nog wel wat schapen buiten. De heide ziet er mooi uit, maar ik heb jammer genoeg dit jaar de mooie paarse heide gemist. Iets voor volgend jaar dus!

klik voor groot
Na de schaapskooi gaan we een stukje ver het fietspad, slaan rechtsaf over het rulle pad dat niet begaanbaar is met de fiets(kar) en lopen het bos weer in. Vanaf hier is het gesneden koek en we lopen weer terug richting de auto. Ruim op tijd met vol licht komen we weer bij de auto. Lekker rondje. Even een frisse neus gehaald, even lekker in het bos gescharreld. dat moeten we eigenlijk vaker doen!

Ik laat de camping nog even zien waar ik al enkele keren geweest ben. Ik kleed me zelfs even snel om daar in de doucheruimte. Misschien niet zo netjes maar ik maak geen troep en gebruik geen water of iets dergelijks. Maar lekker droge en warme kleding onderweg is wel fijn.

We gaan tot slot van deze dag nog even een lekkere tosti eten bij de Ijssalon het dorp. Gelukkig is die in het weekend tot in de avond open. Een mooie afsluiting van een heerlijke dag ook al hebben we geen hertjes kunnen fotograferen. Dat blijft dus nog even de uitdaging voor deze herfst!

gegevens:

* 18 km
* 18 graden zonnig

oktober 83 km – 2015 totaal 3.116 km

Een gedachte over “10.10.2015 – garderen – 18 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.