04.07.2015 – hitland – 15 km

**04.07.2015 – hitland – 15 km**

Vanmorgen vertrek ik om klokslag 05.00 uur samen met S. voor een rondje door Hitland. Het is warm en klam met een vochtigheidsgraad van 84% dus aanzienlijk slechter dan in Garderen waar het de afgelopen keren rond de 50% tot 65% was. Dat voelde toch aanzienlijk beter en de luchtkwaliteit wordt er ook niet beter op. Maar niet gezeurd, waf heeft lekker haar jasje weer aan en zo gaan we dus op tijd op pad voor een rondje. Ik zit net nog eens te lezen in de verslagen van juli 2014 om te kijken wat ik toen uitspookte en hoe het weer was. Toen was het ook vrij warm maar lang zo warm niet als nu. Waf had toen duidelijk meer last van de warmte dan nu, dus het is blijkbaar ook een soort gewenning. Plus het jasje wat duidelijk echt veel uitmaakt.

klik voor groot

De opkomende zon is natuurlijk prachtig onderweg en het is nog heel rustig. Jammer genoeg gaat de hartslag meter ineens uit dus heb ik geen idee meer wat ik aan het doen ben. Ik hou het dus maar op een langzaam tempo en hoop dat de HF laag is/blijft. Ik dacht toch echt dat de Mio opgeladen was!

klik voor groot

Na 5 kilometer stoppen we even om woef water te geven. Ze wil niks dus maak ik alleen het jasje weer nat. Daarna hobbelen we weer verder en langzaam kom ik toch een beetje op stoom en loopt het wat beter. De eerste paar kilometer gaan in de ochtend best moeizaam eigenlijk. We lopen gewoon heen en weer over de ‘armen’ in hitland en lopen daarna even het onverharde rondje bij de ooievaars. Er staat nog maar 1 jong op het nest!

klik voor groot

Daarna even het oude Hitland doorkruisen en op 10 km woef weer water geven en deze keer drinkt ze gelukkig wel wat.

Terug dwars door Hitland, en na 15 km precies zijn we weer bij de auto. Een langzaam rondje in de warmte maar het liep verder wel goed. Op naar de volgende run, hopelijk weer met hartslag meter! Woef vond het op een gegeven moment wel genoeg maar heeft absoluut niet geleden van het rondje, dat is wel duidelijk. Ze hijgt niet eens in de auto.

klik voor groot

S. fietst weer naar huis, en ik rijd met woef ook weer naar huis. Ik ga lekker douchen en S. gaat nog even maffen! Wat een lieverd om met me mee te gaan om op me te passen!

gegevens:

* 15 km
* 24 graden

juli 51 km – 2015 totaal 2.145 km