30.06.2015 – garderen – camprun dag 2 – 22 km

Vannacht heb ik eigenlijk prima geslapen. Het was niet te warm en ik was lekker gekleed in mijn katoenen ondergoed. Voor het eerst dus zonder lange broek of trui! De zomerslaapzak had ik als quilt een beetje over me heen gelegd. Ook nu weer het voeteneind van het matrasje in de zak geschoven en dat voelde fijn. Woef heerlijk in haar Noblecamper slapend als een roos. Ik was wel vroeg wakker omdat ik even naar het toilet moest maar daarna viel ik weer heerlijk in slaap totdat de vogeltjes keihard gingen fluiten. Dat is wel een mooi geluid zo. Heel zachtjes de wind en dan al die vogels om je heen. Verder niets…. Naast me een tevreden slapende waf en verder weinig troep om me heen. De nieuwe grote Villain waar ook weinig inzit en verder niks. Heerlijk.

klik voor groot

Ik was eigenlijk ontzettend lui en pas om 8.15 waren we dan op pad voor ons rondje. Het was prima koel nog en zeker in het bos! Ik maakte alleen de fout te denken dat woef haar cooljacket dus niet nodig had maar dat was toch niet handig, want het warmde natuurlijk razendsnel op met deze temperaturen. Maar het ging prima verder en al snel waren we op weg.

We namen dezelfde route als gisteren en ik zou wel zien hoe lang het lusje eventueel aan het einde vandaag zou worden. Eerst maar eens de 20 km ronde naar de schaapskooi en terug naar garderen. Ik was redelijk snel weer bij de schaapskooi en dat was prettig want daar zou ik water bij kunnen tanken voor woef en zou ik zelf wat kunnen drinken. Plakje cake zou ik ook wel willen want gisteren had ik eigenlijk heel weinig gegeten uiteindelijk. Maar helaas bleek de schaapskooi nog dicht, maar was er wel iemand zo aardig om water voor woef te gaan halen. Zij was dus goed verzorgd!

Daarna dus weer op pad terug richting het bekende fietspad richting Garderen. Als ik bijna bij de weg ben, pak ik een kaasje uit mijn rugzak (vet) en op dat moment zie ik een heel stel pyjamaatjes rennen. Jonge zwijntjes! Helaas zijn ze niet alleen ver weg, maar zijn ze ook snel verdwenen en zie ik alleen mama zwijn erachteraan lopen. Ik maak een vage foto maar ze liepen er echt!

klik voor groot

Dat was toch wel weer leuk. Ik eet mijn kaasje op dat inmiddels op smeerkaas lijkt door de warmte en we gaan weer verder. Vandaag valt me een beetje zwaar. Misschien doordat ik verkeerd uitkwam qua route, ik weet het niet. Maar het loopt niet gemakkelijk en ik ben blij als ik een dame op een prachtige Arabier tegenkom waar ik een half uur een praatje mee maak. Ondertussen doet waf een dutje en staat het paard ook op drie benen te soezen en laat zich lekker aaien.

Daarna gaan we weer verder op pad en ik neem weer de omweg over Garderen dorp en ehm.. de ijssalon voor een ijsje en een tosti. Niet zo origineel en helemaal niet passend in een goed verantwoord loopdieet maar wel erg lekker en zeker op een dag als vandaag dus ik laat het me lekker smaken. Net als ik van mijn tosti zit te genieten kotst woeffie op het terras. Lege maag plus grasjes en een raar besje gegeten en dan krijg je dat.

klik voor groot


Daarna ligt ze gelukkig weer gewoon rustig te slapen maar het leed is geschied en nu heeft ze helemaal een lege maag. Als ik alles op heb gaan we dus via de kortste en minst warme weg weer heel rustig terug naar de tent. Na bijna 23 km zijn we daar en krijgt ze te eten en gaat slapen.

klik voor groot

Ik ga lekker douchen en me opknappen en zit de rest van de middag een beetje te praten en te lezen.

klik voor groot

In de avond ga ik weer met mijn buurvrouw samen eten en aangezien zij een omelet bij zich heeft met champignons, besluiten we die te delen en mijn trekkersmaaltijd van scrambled eggs ook te delen. Dat wil ze wel eens proberen. Ik ook, want deze kende ik nog niet maar ik weet dat de farmers omelet van Adventure Foods niet te vreten was. Deze maaltijd blijkt prima eetbaar hoewel de stukjes aardappel soms wat taai of hard zijn. maar de smaak is OK en het is een gigantische hoeveelheid. Ik heb er nog twee dus die gaan wel op de komende trip.

klik voor grootIn de avond maak ik nog een korte wandeling moet woef en dan zit het er weer op. Dag 2 was een succes met een mooie loop, heerlijk weer en een gezellige middag. Op naar dag 3. Ik begin te twijfelen of ik morgen weg zal gaan of er nog een dagje aan vast knoop. Maar eerst slapen en zien wat de dag verder brengt. Mijn stoeltje ligt wel al in de auto voor de zekerheid.

gegevens:

* 22,5 km
* 27 graden

juni 369 km – 2015 totaal 2.094 km

Een gedachte over “30.06.2015 – garderen – camprun dag 2 – 22 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.