29.06.2015 – garderen – camprun dag 1 – 28 km

29.06.2015 – garderen – camprun dag 1 – 28 km

Vandaag ga ik weer op stap richting garderen om lekker te lopen. Ik trainde hier ook langere afstanden onverhard en B2B voordat ik naar Schotland vertrok voor de borders abbey way. Dat is me toen prima bevallen. Ik kom vaker in Garderen omdat het daar heerlijk lopen is, maar het hotel is inmiddels (zonder vouchers) veel te duur en de tent is prima en ik heb een fijne plek gevonden.

De laatste keer dat ik hier was was eind april alweer! Toen nog een koude nacht notabene. We liepen toen 29 en 26 km en dat was de laatste lange training voor de BAW.

Deze week is er een heuse hittegolf hier in Nederland dus ik kan voor het eerst mijn zomer slaapzak meenemen maar ik twijfel of ik uberhaupt wel iets nodig heb in de tent. Het is op deze eerste dag ruim 25 graden als ik vertrek en dat is tamelijk on-Hollands. Maar in het bos lijkt het me nog wel te doen met dit weer dus gaan we maar snel op pad voor ons micro adventure.

Rond 14.30 starten we met de run. Ik wil ongeveer hetzelfde rondje lopen als de laatste keer in april, misschien iets korter vanwege de warmte dus ongeveer 25 km. Pauze bij de schaapskooi op 13 km om water bij de tanken voor woef, doorlopen naar Garderen dorp voor een ijsje en water voor woef op 20 km en dan kijken wat we er nog aan vast kunnen knopen.

Als ik nog bezig ben met de warming up, zie ik ineens een roodborstje poseren in het zonnetje op een stammetje. Met poseren bedoel ik echt poseren. Het leek wel een beeldje maar de oogjes knipperden brutaal en het kopje ging van links naar rechts. Maar ik kon hem bijna aaien zo dichtbij was ik. Tsja, en dan probeer ik wat foto’s te maken natuurlijk en zo tikten de eerste minuten (ahum bijna 20 minuten geloof ik) weg. Dan galmt er altijd weer ‘hoe lang doe jij nou over zo’n rondje’ door mijn hoofd. Lekker belangrijk!

klik voor groot


Daarna gaan we dan toch echt maar gauw op pad voor de ronde. Woef heeft gelukkig haar cooljacket aan en dat werkt echt heel goed. Ik denk niet dat we anders hadden kunnen starten vandaag op dit tijdstip!

klik voor groot


Het lopen gaat eigenlijk prima. Ik ben vandaag zeker niet snel want het is gewoon erg warm. Maar het loopt prima en ik schiet toch aardig op. Het pad loopt door het oude dichte gedeelte dus er is volop schaduw en dat maakt het allemaal prima te doen. Al snel komen we op de heide richting de schaapskooi en dat is wel berewarm merk ik. Maar al snel zijn we bij de schaapskooi en kan ik wat drinken, en waf weer verzorgen. Onderweg maakte ik het jacket al een keer nat en ook bood ik onderweg natuurlijk water aan.

klik voor groot


Na de korte pauze gaan we weer op pad. Ook weer lekker door de schaduw en al snel lopen we Garderen in. Dat valt even tegen want het is knetterwarm op dat open stuk en ik controleer dus eerst het asfalt waar we ineens overheen moeten. Het is te doen dus ik probeer een beetje op te schieten. Wandelen heeft geen zin want dat is alleen maar langer warm! En zo hobbelen we al snel het terras op van de ijssalon. Ik neem een heerlijk ijsje en een tosti. Heb ik meteen gegeten want dat is er nog niet van gekomen. Ik hoop maar dat ik nog hiermee kan lopen want dat zal geen makkie zijn (loop altijd op niks eigenlijk). Woef ligt op haar gemakje op het terras en lijkt tevreden. Het dekje werkt echt goed. Ik maak nog een foto van een jong musje op het terras

klik voor groot


Na een poosje gaan we weer op pad. Even terug naar het bos en daarna nog een lusje. Iemand zegt dat er zwijntjes lopen op een bepaald punt en daar ga ik heen. Ik zie ze niet maar loop wel verkeerd waardoor ik een extra lus moet maken en uiteindelijk na 28 km weer bij de camping uitkom.

klik voor groot

Eerst uitwasemen en dan de tent opzetten. Als ik aan kom lopen, zie ik tot mijn verrassing dat er ineens iemand bijgekomen is die op ‘mijn’ plek staat. Later blijkt dat ze al gewisseld was, omdat de eigenaar had gezegd dat ik in de hoek wilde staan…. Dat maakt mij niet uit maar ik was aanvankelijk onaangenaam verrast dat er uberhaupt iemand op ‘mijn’ veldje stond ineens.

klik voor groot

Maar ik ben gewoon de tent gaan opzetten, ik zou wel zien. Het leek me een aardige stille vrouw dus eerst maar eens afwachten.
De tent stond snel en daarna raakten we aan de praat om….. vervolgens nooit meer te stoppen. Het bleek een aardige vrouw van 68 die lekker met haar tentje daar stond. We hebben samen gegeten, alles gedeeld en enorm zitten kletsen. Maar gezellig was het die eerste avond! Borreltje met lekkers (voor mij thee) en samen gegeten. Ze had een soort toverauto waar ze van alles uit haalde. Terwijl ik alles in een rugzak prop en dus niks bij me heb, had zij alles bij zich, van waterkoker tot koelbox op stroom. Dat laatste was geen gek idee want mijn kaasjes waren al snel smeerkaas natuurlijk! Zo dronk ik dus verse munt thee getrokken van haar meegebrachte muntbladeren.

Woef had het ook reuze naar haar zin, lekker in de schaduw en uiteindelijk lekker in haar mand die al klaar stond. Echt leuk om te zien hoe tevreden ze er dan bijligt en het duidelijk echt naar haar zin heeft. Ik ook wel hoewel het idee van helemaal niemand om me heen niet helemaal uitkwam deze keer. Maar voor eind juni/begin juli was het nog heel rustig en vredig dus ik was dik tevreden.

klik voor groot

Aan het einde van de avond ben ik lekker gaan douchen en ben daarna de tent in gedoken. Dat was niet eens erg warm die eerste nacht en ik heb prima geslapen. Ik weet inmiddels dat het kussentje niet keihard opgeblazen moet zijn en het lakentje op het matrasje is heerlijk. Woef in haar mooie Noblecamper is ook prettig (1 item, makkelijk en klein) dus ik was happy.

Op naar dag 2 dan maar!

gegevens:

* 28 km
* 28 graden

juni 346 km – 2015 totaal 2.071 km

Een gedachte over “29.06.2015 – garderen – camprun dag 1 – 28 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.