03.06.2015 – pressmennan wood – 11 km

**03.06.2015 – pressmennan wood – 11 km**

Vandaag is het best een aardige dag voor een loopje. Ik had gisteren al een rondje uitgezet dat deels door Presmennan Wood zou gaan. Dat leek me leuk en zou ook wel te doen moeten zijn met de fiets. Stukje over de weg, stukje door het bos, weer ver de weg, stukje dor onbekend groen en verder over de weg. Zo gezegd zo gedaan en al snel zijn we weer in Stenton waar we de auto parkeren. Vanaf daar even terug door het dorpje en rechtsaf omhoog richting het bos. Niet vanaf de parkeerplaats dus zoals ik de vorige keer deed.
Stenton is best aardig overigens en lekker stil en vredig zo bij het kerkje en het veldje midden in het dorp. De weg naar het bos toe loopt aardig omhoog maar we zijn er al snel en genieten van het uitzicht.

klik voor groot


>

Het bos is weer mooi en loopt prima. We zullen straks bij het meertje uitkomen en dat is weer prachtig.

klik voor grootAls we het meertje over willen steken zien we dat het pad eigenlijk er nog even omheen loopt dus dat pad proberen we dan ook maar. Overigens had ik het ook zo ingetekend op de kaart blijkt na bestudering daarvan. Eens even kijken dan maar! Woef vindt alles leuk en tot nu toe is het met de fiets ook wel te doen.

klik voor groot

Daarna komen we weer in het gedeelte van het bos waar ook dingen voor kinderen zijn neergezet die je kunt zoeken. We zullen eens ons best doen om wat dingen te vinden!

De eerste zien we al snel (kikker)

klik voor groot

Daarna zien we even niets meer van de leuke dingen die we zouden moeten vinden. We lopen door en komen uiteindelijk weer bij de parkeerplaats. Ik ben moe van het terrein en we besluiten niet de geplande route te doen maar de andere richting weer op te lopen via de ‘kinder route’ en dan het hogere pad weer de andere kant op te nemen. We weten al dat de kinder route lastig zal zijn met de fiets maar we wagen het erop.

klik voor groot


Het pad valt her en der niet zo mee met de fiets door bomen en wortels.
We vinden wel weer een ding van de route

We modderen rustig door en komen voor de tweede keer een groep oudere wandelaars tegen die alweer op een bankje zitten en ons aanmoedigen.

Als we het kinderpad gedaan hebben, slaan we linksaf en zullen daarna even een paadje omhoog moeten nemen die ons op het hoger gelegen pad zal brengen weer richting de parkeerplaats. Weet ik veel. We merken al snel dat het nauwelijks te doen is. Het loopt op sommige stukken bijna vertikaal omhoog. Maar dit jaar hoor ik geen gescheld achter me van S met de fiets. Hij is of stiller geworden, of sterker. Dapper duwt hij de fiets omhoog over het pad. Er is tenminste wel een pad, dat scheelt alweer.

klik voor groot

Als we eindelijk boven zijn, is het uitzicht wel mooi maar niet overal zichtbaar vanwege de hoge bomen.

klik voor groot

We kunnen eindelijk weer lekker voort want het pad is hier weer goed te doen. Maar vermoeiend was het wel en we zijn al veel te lang onderweg voor dit korte rondje.

Eindelijk komen we dan weer bij de parkeerplaats van het bos. De rest van de oogst aan kinder dingen:

klik voor groot


Daarna weer lekker even over de weg terug naar de auto. Omdat de fiets helemaal rood is van de rode modder uit het bos, besluit S. naar het huisje terug te fietsen in plaats van de fiets in de auto te stoppen. Stakker. Wel een goede work out!

Ik ga hem voorbij en rij vast terug naar huis om eten klaar te maken en woef eten te geven. Op naar de volgende run dan maar weer, maar hopelijk wat langer!

gegevens:

* 11 km
* 15 graden

juni 34 km – 2015 totaal 1.758 km

Een gedachte over “03.06.2015 – pressmennan wood – 11 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.