04.05.2015 – hitland – 14 km

**04.05.2015 – hitland – 14 km**

Vandaag weer een rondje door Hitland. het was prachtig weer en vrij warm en zonnig. Toch koos ik voor lange right en een luchtig lange mouwen shirtje om te wennen aan warmer weer. De afgelopen tijd is het immers vrij koel geweest en als het ineens straks warm wordt, moet ik er toch een beetje aan gewend zijn. Ik kan op deze manier ook weer even voelen welk shirtje koel is en welk shirt niet. Ik dacht dat ik deze keer eens moest proberen op nog lagere HF te lopen maar dat experiment mislukte eigenlijk. Het was weliswaar warm waardoor mijn HF natuurlijk wat hoger lag dan normaal, maar ik ging vooral op lagere cadans lopen (zag ik achteraf) met bijbehorend lager tempo. Daar schiet ik dus niks mee op en hier zal ik de metronoom nog even bij moeten gebruiken.

Hoe het ook zij het was een mooi en rustig rondje. Er waren voor het eerst jonge fuutjes te zien op de rug van moeder en dat was ontzettend leuk. Morgen eens kijken of ik die met de camera kan vastleggen. Vandaag dus slechts een saai verslagje van mijn run zonder plaatjes!

Op naar de volgende run. Inmiddels schieten de voorbereidingen voor volgende week alweer op. Navigatie is klaar, compleet met waypoints en ik heb de hele route beschrijving nu gelezen. Maar ik heb al gezien dat ik gewoon nog wat kortere routes in dit gebied ook moet lopen omdat er veel te zien is. Daar ben je dus niet zomaar uitgekeken met 1 rondje!

gegevens:

* 14 km
* 21 graden

mei 46 km – 2015 totaal 1.424 km