02.10.2014 – lincolnshire – 7 km

**02.10.2014 – lincolnshire – 7 km**

Het is vandaag een schitterende dag met volop zon. Vanmorgen hebben we boodschappen gedaan en in Boston een nieuwe camera gekocht dus die kunnen we mooi onderweg uitproberen. Jammer genoeg ging de oude ineens kapot! Maar met dit mooie weer én een mooie route voor de boeg kunnen we ons eens even uitleven qua plaatjes schieten.

We gaan een bekende route lopen die ik vorig jaar ook deed. Maar nu gaat S mee op de fiets, zodat hij de route ook eens kan zien!

klik voor groot


Vol goede moed dus op pad. Ik had deze keer maar mijn uitgescheurde trail schoenen aan en hoopte er maar het beste van qua voetjes. Ik weet het zo langzamerhand ook niet meer. Eerst een stukje over de weg, daarna rechtsaf door het veld en vanaf daar alleen maar door het veld richting Belchford.

Het was prachtig vanwege het mooie licht en de zon. Ook al zijn de velden op dit moment leeg en al omgeploegd, het blijft mooi.

klik voor groot


Het was voor S op de fiets wel zwaar, maar hij sloeg zich er dapper doorheen. Ik liep lekker op MAF continu en ging daar alleen bij een helling even overheen. Ondertussen maakte ik met de telefoon ook wat plaatjes. Met het mooie weer zouden die ook zeker lukken.

klik voor groot


Na het veld sloegen we rechtsaf richting het dorpje. Even een stukje over de weg dus dat is ook wel lekker op de fiets. Woeffie had het best warm maar het was allemaal nog prima te doen.

klik voor groot


Langs de Blue Bel Inn waar we al wat gegeten hebben na een eerdere run en weer rechtsaf het veld op over de Viking Way. De Viking Way is een 147 mile lange route waar we nog maar een klein stukje van hebben gezien.

Dat is ook een erg mooi pad maar op de fiets ook niet echt super makkelijk!

We hobbelden/hijgden/ploeterden vrolijk verder en het schoot al aardig op. Het plan was om deze ronde te doen en dan een lusje rond de boerderij erachteraan te lopen omdat het anders erg kort zou zijn.

Ik hobbel door de gaten en bobbels en roep naar S. of hij nu begrijpt waarom ik niet een enorm hoge cadans heb op dit terrein. Ik hoor geen antwoord, kennelijk is hij nog ergens een foto aan het maken.

Op een gegeven moment ga ik vast door een hekje en loop verder. Loop nog wat verder en kijk eens om. Mmmm dat klopt niet, want inmiddels zou ik S wel moeten zien op zijn fietsje. Ik besluit om te keren en klauter weer omhoog. Daar komt S. uiteindelijk weliswaar aan maar hij ziet er wat verwilderd en vies uit.

Hij was over de kop geslagen en de ketting was er ook af. Vandaar zijn vieze zwarte handen. Hij heeft gelukkig niets maar is wel vies en bezweet. Arme stakker. We wandelen verder, want we zijn er inmiddels bijna en het laatste stukje gaat toch over een veld met schapen. Dat extra lusje komt er dus niet meer van en na 7 km zijn we alweer thuis.

klik voor groot

Als we van het weiland afkomen, hopst woeffie ineens vreemd met een pootje en als ik gauw kijk wat er aan de hand is, zit er een wesp! Waarschijnlijk is ze gestoken. Ik zie verder niets, maar dat wordt dus even alles goed in de gaten houden de komende uren.

Zo is elk rondje dus een beetje gek deze keer! Maar mooi was het en de camera doet het. Ook weer leuk.

Update zowel waf als S zijn OK. Woef kreeg geen dikke poot of iets dergelijks, S. heeft ook niets aan de tuimeling op het gras overgehouden en de fiets lijkt ook OK. Op naar de volgende run dan maar weer.

Gegevens:

* 7,3 km
* temp 18

okt 20 km – 2014 totaal 2.352 km