29.07.2014 – roeibanen: 1.600 + 3×1.000(3′) + 1.600. – totaal 9 km

**29.07.2014 – roeibanen: 1.600 + 3x-1.000(3′) + 1.600 – totaal 9 km**

Vandaag weer interval training op het programma. Vorige week deed ik 4 maal een 1000-tje, vandaag hoefde ik er maar 3 dat was een fijn vooruitzicht. Overigens vergat ik gisteren de pagina van mijn schema om te slaan naar de nieuwe week en deed ik dus per ongeluk een te lange training. De kern had geen 7 miles moeten zijn maar 5 miles. Nou ja niks aan te doen, keurig binnen MAF gelopen zullen we maar zeggen, maar het is wel dom in een herstel week.

Ik was toch al vroeg op pad vandaag omdat ik niet zeker wist wat voor weer het zou worden. Met een zonnetje erbij is het allemaal extra zwaar en ook niet leuk voor woef. Om 5.50 ging dus de wekker en om 6.30 waren we op pad. Goede start van mijn verjaardag! Maar het was bewolkt en vochtig en vandaag was voor mij de toch vrij stevige wind de uitdaging.

Na de warming up een 1600-tje op recovery pace. Heerlijk rustig hobbelen en op weg naar het einde van de roeibaan waar ik mijn flesje water ook even neerzette. Daarna starten voor de eerste lap. Die ging een beetje te snel. Ik bedacht dat ik er nog maar twee hoefde en wat een kleine training het eigenlijk zou zijn….. De tweede lap ging prima maar ook weer net te snel. Niet echt slim, want ik had bedacht hoe snel ik wilde lopen en had dat ook teruggerekend naar ‘elke 200 meter’. Maar ja, als je lekker aan het lopen bent, ga je ook niet steeds op je horloge kijken. Nog maar 1 lapje te gaan maar ik merkte wel dat de accu een beetje leeg raakte. Toen ik dus de bocht weer omging voor het laatste stukje van de laatste lap kreeg ik het ineens zwaar door de volle tegenwind daar op de open roeibaan. Dat viel echt tegen en ik kon mezelf niet meer echt aanzwengelen helaas. Ik verloor 10 seconden op deze laatste lap en dat is heel erg zonde.

Op zich allemaal mooie getalletjes. Zelfs als ze alle drie zo ‘langzaam’ waren gegaan als de laatste lap, was het prachtig geweest aangezien dat momenteel sneller is dan mijn 5K tijd maar door deze opbouw is het toch niet zo netjes allemaal, ook al waren de eerste 2 behoorlijk snel. Verval van 10 seconden is gewoon teveel. Volgende keer dus ‘netter’.

Gegevens:

* 9 km
* temp 21 – winderig

juli 271 km – 2014 totaal 1.735 km