28.07.2014 – roeibaan – 1M + 7M + 1M – totaal 16 km

**28.07.2014 – roeibaan – 1M + 7M + 1M – totaal 16 km**

Vanmorgen regende het niet alleen keihard, maar onweerde het ook. Ook al zat ik dus al vroeg kant en klaar om te gaan lopen, dat stelde ik nog even uit vanwege het onweer. Maar uiteindelijk werd het stil en vertrokken we dan alsnog voor onze run. Het regende werkelijk pijpenstelen dus het was weer een mooie gelegenheid om de Montane jas te testen. Ik gebruikte deze jas al in Duitsland een paar weken geleden en dat beviel prima. Ik zal de review zo snel mogelijk opnemen op de review site.

Maar niet alleen ik droeg een peperdure jas tegen de elementen, ook woef kreeg haar vuurdoop met de Hurtta coat. Die is gekocht voor Schotland, maar dit weer was een prima kans om eens te kijken of het uberhaupt een beetje bevalt. inmiddels is de review klaar en hier te lezen.

klik voor groot

Toen ik bij de roeibaan kwam, was het werkelijk noodweer. Gelukkig was ik niet de enige gek, want er werd ook getraind op de roeibaan. Eerst maar eens de jas aantrekken bij woef en mezelf klaarmaken voor de training dan! Al snel waren we op weg. De regen tikte vrolijk tegen mijn jasje en ik moest aanvankelijk erg wennen, want het leek even erg warm aan te voelen. Woef keek niet op of om van haar jasje en rende vrolijk heen en weer. Kon ik mooi even kijken hoe het allemaal bleef zitten! Nou prima dus.

Na de warming up startte ik de training. Eerst een mile op recovery pace. Ik hobbelde maar even rustig RWR om even op gang te komen. Daarna de kern training van 7 miles op base pace en die wilde ik proberen binnen MAF te doen. Rustig hobbelden we voort. Het was echt vreselijk weer maar ik amuseerde me kostelijk eigenlijk. Al snel was ik na het eerste rondje weer terug bij de start en het clubhuis van de roeibaan. Helaas toen ineens onweer, maar zonder bliksem, dus hobbelde ik even een rondje over de onderste en bovenste baan dichtbij het clubhuis om af te wachten hoe het weer zich zou ontwikkelen. Regen is prima, maar onweer en zeker bliksem is geen goed idee en al helemaal niet met al dat water. Maar al snel werd het weer stil, dus liepen we weer rustig naar het einde van de roeibaan. De hartslag bleef werkelijk keurig binnen MAF en lag zo rond de 135 schatte ik. Tempo bleef ook mooi constant dus ik had geen klagen. Rustig liepen we verder en verder. Vanwege het gekke weer maakte ik een vreemd lusje zodat ik uiteindelijk weer de andere kant op zou lopen. Ik wilde namelijk niet over de buitenweg lopen omdat er weinig zicht was voor auto’s met dit weer. Daar dus maar even wegblijven. Al rekenend kwam ik precies uit qua route zag ik dus dat stemde me tevreden. Het is altijd vervelend als je dan ineens ‘tekort’ komt aan het einde en sukkelig nog wat heen en weer moet lopen.

Ik was best tevreden eigenlijk hoe het allemaal liep. Het jasje zat uiteindelijk prima, niet te warm en toch lekker droog qua lijf. Natuurlijk plakte mijn short aan mijn benen, waren mijn voeten inmiddels verweekt en waren ook mijn kousen totaal doorweekt. Maar dat mag allemaal de pret niet drukken onderweg en het vooruitzicht van een lekker droge hond straks bij het einde van de run, is prettig. Prima dat het jasje zo goed zit.

Na de 7 miles (keurig vlak gelopen, HF gemiddeld 134 met continu loop en weinig drift) nog een mile recovery pace, daarna de cool down en daarna zit het er weer op. Na 16 fijne kilometers zijn we weer terug bij de auto. Helemaal mijn weer, echt zalig. Niemand te zien (de roeiers waren ook al snel verdwenen), lekker koel en prima te lopen.

Woef krijgt een hapje te eten, ik maak haar koppie droog en trek zelf mijn lekkere vest aan. Prima training, lekker gelopen. Op naar de volgende run. Dan zal ik me weer wat meer moeten uitsloven met de 1000-tjes. Dat gaat vast ook prima lukken op mijn birthday run :-)

Gegevens:

* 16 km
* temp 18 – slagregen en wind
* HF average 134 continu ruim binnen MAF!

juli 263 km – 2014 totaal 1.726 km