23.07.2014 – garderen – 12 km

23.07.2014 – garderen – 12 km

Vandaag het eerste rondje in Garderen. Ik was hier in maart voor het laatst. Gek idee dat ik sinds die datum alweer meer dan 1.100 km heb hardgelopen. Best veel. Toen was het lekker voorjaar en geen vakantieperiode zoals nu. Even niet aan gedacht en dat is wel dom. Veel kinderen dus en van zwemmen komt op deze manier niets helaas. Ook is het nog steeds erg warm en daar zal ik dus rekening mee moeten houden, want zowel ik als waf worden al snel een hotdoggy. Maar goed, tegen het begin van de avond dan toch maar op pad voor ons eerste rondje.

Voor het eerst op de Pure grit die ik in een aanbieding had aangeschaft als alternatief voor de Hoka Stinson. Ik had geen route uitgezet, heb maar een beetje gelopen. Tijdens de warming up eerst maar even wat oefenen in vertrouwen kweken. Het was een enorme hoge stapel balken en waf zat daar hoog boven me. Maar uiteindelijk was het OK maar ik kreeg haar niet de hele stapel over om aan de andere kant er weer af te lopen. Maar zo is het ook een goede oefening. Al snel hijgde ze als een postpaard en bij een plas die me wel redelijk ‘schoon’ leek, dacht ik dat ze haar pootjes wel even kon koelen. Maar daar dacht ze zelf anders over en meteen lag ze met haar buik in de plas. Even afkoelen!

klik voor groot

Na het bad weer verder op weg gegaan. Ik deed steeds lapjes van 3 kilometer met even pauze tussendoor vanwege de hitte. Dat kwam woef wel goed uit en mij ook wel. Niet te harden dit weer, zelfs niet in de bossen.

Halverwege even snel wat laten drinken natuurlijk en dat ging er in als koek. Restje over haar koppie en weer op pad. Aan het einde heerlijk door gelopen naar het dorp voor een kopje thee en een lekker ijsje. Daarna terug naar het hotel dan maar weer. Op naar de volgende run. Helaas niet gezwommen omdat om 22.15 nog steeds gillende kinderen in het zwembad lagen te poedelen. Volgende keer beter dan maar. Overigens liepen de schoenen wel OK. Grip op zand is goed, en ze zijn lekker licht en minder ‘schoen’ dan de Hoka.

klik voor groot

Gegevens:

* 12 km
* temp 25

juli 198 km – 2014 totaal 1.661 km