13.07.2014 – week 4: preuswald – 25 km

**13.07.2014 – week 4: preuswald – 25 km**

Omdat mijn vader nog steeds in het ziekenhuis ligt, ben ik hier dus – onverwacht – nog steeds en zal ik mijn lange ronde dan maar hier proberen te doen. Lekkere training, beetje heuvels dus extra uitdaging. Gelukkig had ik al een vierkant gevonden van 2 kilometer dat wel te doen leek.

Vanmorgen ging dus om 6 uur de wekker, om als eerste de lange training te gaan doen en de rest van de dag beschikbaar te hebben. Klokslag 7 uur stonden waf en ik buiten voor onze run. Een zachte miezer begroette ons maar ik vond het al lang best, tenminste niet van dat akelige klamme weer. Kom maar op!

Al snel waren we op weg voor de training. Ik was erg benieuwd, want het is wel een beetje extra uitdaging om rondjes te maken van 2 kilometer en dat dus meer dan 12 keer en dan ook nog wat hoogtemeters. Maar goed… eerst maar eens beginnen! Helaas geen voeding meegenomen dus ik had mijn rugzak op mijn nek met water en 2 chocomelletjes in mijn softflasks. Voor nood gelukkig nog 1 gelletje in mijn rugzak.

klik voor groot

Na opwarmen startte ik mijn eerste rondje, ik mocht meteen even klimmen maar het ging aardig. De rugzak is best zwaar maar door de regen was het niet zo warm gelukkig. Rondje 1, rondje 2 en zo verder. Ik vond het best OK gaan. Het was nog zo vroeg dat er niemand in het bos was. Zalig gewoon. De eerste lap van 5 kilometer zat erop. Ik was benieuwd of ik de tweede lap ook zo zou kunnen doen.

En dat lukte prima tot mijn verrassing! Keurig vlakke loop. En nog steeds met nette hartslag. Op naar lap 3!

Ik loop en loop….. Soms regen, soms mistig en droog en een flauw zonnetje maar gelukkig dan weer met wat regen.
Ik ben bijna op de 15 kilometer en dan….is daar ineens een man voor me die gaat omkijken en gaat hardlopen. En.. gaat schreeuwen en schelden. Ik hoor het niet helemaal maar ik schrik me rot. Hij zit aan zijn broek en ik ben benieuwd of ik een potloodventer ga zien straks. Weer wat nieuws. Ik loop toch iets in, maar ik besluit er maar niet voorbij te gaan. Ik kom dichterbij en ik hoor eindelijk wat hij zegt: ‘dood…. jij gaat dood’….. ‘ik steek je dood’…..’ga weg’….. OK. Nou euh…. bij twijfel niet inhalen dan maar en ik besluit dus niet naar rechts te gaan voor mijn eigen rondje omdat hij daar ook heen gaat. Rechtdoor dan maar even.

Daar zie ik een dame lopen met een hond en ik stop om te vragen of ze die man toevallig kent en of hij gevaarlijk is. ‘Sie’ verbetert ze me en meteen weet ik over wie het gaat. Een gekke dame die ik wel eens ben tegen gekomen met een hond die volgehangen was met bloemenslingers destijds. Ook schreeuwend toen. Ik praatte even met de vrouw en ze vertelde dat ze meestal niet gevaarlijk was, maar soms wel met stokken gooide. Ik besloot dus maar weer terug te gaan en mijn route te vervolgen maar gelukkig zag ik de gekke vrouw nergens meer. Ik klokte mijn derde 5 kilometer lapje dus keurig af binnen de tijd en lag nog steeds op vlak schema. Ik moest er wel weer even inkomen maar goed… ik was er nu al ‘bijna’. Nou ja… hahaha zo denk je dan!

Ik had op 8 kilometer al een choco genomen en op 16 km deed ik dat weer. Zo zou ik mooi uitkomen met mijn voeding onderweg. Langzamerhand werd het drukker in het bos maar nog steeds was het vrij rustig. Regen en droog weer wisselde elkaar nog lekker af dus ik vond het prima zo.

Op 20 km lag ik nog steeds op mooi vlak schema met goede hartslag, maar zal ik wel wat drift komen en ik kreeg ook een flakkerend lampje op mijn dashboard… fuel deficit…. Ik zag een vrouw lopen en vroeg haar of ze een gelletje uit mijn rugzak zou willen pakken (is zoooooveel makkelijker dan alles afdoen) en dat was geen probleem. Gauw genomen en weer op weg….. De laatste rondes….

Na de laatste ronde kon ik lekker naar beneden rennen richting parkeerplaats. Ik klokte af op 23,5 km en de rest was cooldown. Even woef wat laten drinken in het parkje en naar huis.

Keurige 25 km gedaan, vlak en met mooie hartslag. Ik was dik tevreden.

Op naar de volgende rondes.

klik voor groot

Getalletjes:

* 25 km
* temp 17
* HF average 138 (max 154)
* vocht: 1 L water

juli 110 km – 2014 totaal 1.570 km